Cherri Bomb op geen enkele wijze orgineel Cherri Bomb op geen enkele wijze orgineel

Nare bijsmaak bij Californische jongemeisjesband

, door Christiaan Walraven, foto's Nick Helderman

Cherri Bomb op geen enkele wijze orgineel

Nare bijsmaak bij Californische jongemeisjesband

door Christiaan Walraven, foto's Nick Helderman ,

Soms kom je voor een verrassing te staan wanneer je naar een optreden gaat van een band waarvan je nog maar twee nummers hebt gehoord. In het Lowlandskrantje staat niet meer dan dat het gaat om een all girl rock & roll band.

Nare bijsmaak bij Californische jongemeisjesband

Soms kom je voor een verrassing te staan wanneer je naar een optreden gaat van een band waarvan je nog maar twee nummers hebt gehoord. In het Lowlandskrantje staat niet meer dan dat het gaat om een all girl rock & roll band. Maar wat blijkt als de dames het podium opstappen? Ze mogen nog niet eens een biertje kopen op het terrein; gemiddelde leeftijd: veertien jaar!

CONCERT
Cherri Bomb, Lowlands Charlie, zondag 21 augustus 2011

MUZIEK
Typische rockmuziek, of zoals de Californische jongemeisjesband het zelf omschrijft: 'Foo Fighters meets Garbage meets My Chemical Romance'.

PLUS
De vier meiden zijn ontzettend stoer en doen in eerste instantie een beetje denken aan The Queens Of Dogtown, de fictieve band van Becca uit de televisieserie Californication. Ze spelen precies de muziek die je daarbij verwacht en de meiden zien er piekfijn uit. Rode lippenstift, dikke laag oogschaduw en prachtige punkgekleurde extensions in het haar.
 
MIN
De muziek is op geen enkele wijze orgineel. De drie bands die ze zelf noemen zouden met twee vingers in de neus een plagiaatzaak winnen, maar dat is nog de minste van de zorgen. De zang is tergent vals en de sound één grote brij. Op de eerste rijen is het nog enigzins te doen, maar buiten het overdekte gedeelte van de Charlie slaat het volledig dood. Wanneer ze dan na een klein half uur hun cover van 'The Pretender' van Foo Fighters in de set gooien, is het zonneklaar duidelijk hoe weinig deze band om het lijf heeft. Hoe kan het dan dat deze band het toch tot Lowlands weet te schoppen? Sowieso zit daar een rijke pa of een suikeroom achter, want veertienjarige meiden kunnen gewoonweg zelf niet zes man crew betalen. Maar daarna heb je alsnog een unique selling point nodig. In dit geval zijn er op dat vlak maar twee mogelijkheden: hun jonge leeftijd en de sexappeal.
 
CONCLUSIE
Laten die twee nou net een hele nare combinatie zijn. De meiden zijn zelf nog te jong om het door te hebben, maar de moeder die in de coulissen staat te filmen zou toch beter moeten weten dan haar veel te jonge dochter hiervoor te gebruiken. Wanneer je op Google artikelen als 'Cherri Bomb sexplodes!' tegenkomt, komen er enkel nare gedachten naar boven. Het is natuurlijk een prachtig avontuur voor de meiden ('Yesterday we saw the red light district in Amsterdam, that was quite the experience') en het is ze van harte gegund, maar de volwassenen die hieraan meewerken zouden echt beter moeten weten.
 
CIJFER:
1,5

inclusief een half punt extra omdat de meiden er zelf ook niets aan kunnen doen.

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12