3VOOR12 Draait (32): Lowlands Luisterpaal, Wooden Shjips, JAY Z & Kanye West 3VOOR12 Draait (32): Lowlands Luisterpaal, Wooden Shjips, JAY Z & Kanye West

De favorieten van de redactie

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 Draait (32): Lowlands Luisterpaal, Wooden Shjips, JAY Z & Kanye West

De favorieten van de redactie

Redactie 3VOOR12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


DE TOP 10

1. Lowlands Luisterpaal
"Mijn favorieten: Little Dragon, James Blake, Smith Westerns, Destroyer, Timber Timbre en Azari & III" (Atze de Vrieze)
"Na al die berichten over wel of geen headliner misschien toch wel goed om even een blik te werpen op de Lowlands luisterpaal." (Stephan van Peursem)
"Al weken bereid ik me voor op een topweekend." (Jochem Boom)

2. Wooden Shjips - West (Thrill Jockey/Konkurrent)
"Beetje dirt beetje veel groove en flinke jams, orgeltje erbij." (Ingmar Griffioen)
"Heerlijke psychedelische grooves met veel knipogen naar het verleden." (Stephan van Peursem)
Op West groovet Wooden Shjips als een stoomtrein, met stuwende psychedelische gitaarriffs die vaak het gehele nummer doorrollen. (Timo Pisart)

3. JAY Z & Kanye West - Watch The Throne
"Ik ben doorgaans meer van Kanye dan van Jay-Z, maar de combinatie behoudt de lekkere beats en samples van Kanye met het scherpe van JAY Z erbij en die mix werkt prima." (Roosmarijn Reijmer)
"Godverdomme wat een rollercoaster, dit album." (Silvy Broeren)

4. Dillinger Escape Plan  live @ Tivoli de Helling, Utrecht 07-08-11
"Bizar hoe maniakaal die twee gitaristen tekeergaan en toch strak blijven spelen, ook terwijl ze op hun rug crowdsurfen." (Ingmar Griffioen)
"Hele goede, inventieve en strakke mathrock" (Stephan van Peurseum)

5.  Wilco – I Might (single, Epitaph)
"Uitstekende compacte single." (Atze de Vrieze)

6. Fair Ohs - Everything Is Dancing (album, Honey High Records)
"Lekkere up-tempo surfrock met harmonieuze zang. Ook voor de meisjes." (Ingmar Griffioen)
"Heerlijke niks aan de hand pop." (Jochem Boom)

7. Bitebits – Invadars Technica (gratis download, Bandcamp)
"Hyperbeweeglijke, ritmisch slimme beats, voor liefhebbers van Flying Lotus, Squarepusher en de abstracte kant van Radiohead." (Atze de Vrieze)

8. Sandeman - Rough Guide To Lowlands 2011 (Eigen Beheer)
"Deze Rough Guide zou ik graag uit elke Lowlandsganger's auto horen schallen, liefst synchroon, tijdens de file naar de camping!" (Silvy Broeren)

9. Lana Del Rey - Video Games (sngle, Stranger Records)
"Lana Del Rey wordt de gansta Nancy Sinatra genoemd en check die clip: dat klopt volledig qua stem EN uiterlijk." (Roosmarijn Reijmer)

10. Twin Shadow @ London Calling 21-5-2011
"Een overtuigend concert dat de hoogtijdagen van funk deed herleven." (Jochem Boom)


DE LIJSTJES


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:


JAY Z & Kanye West - Watch The Throne

Ik vind m lekker, het album van de week 'Watch The Throne' door Jay-Z en Kanye West. Ik ben doorgaans meer van Kanye dan van Jay-Z, maar de combinatie behoudt de lekkere beats en samples van Kanye met het scherpe van JAY Z erbij en die mix werkt prima. Tip: New Day, met Nina Simone sample.

Lana Del Rey - Video Games (sngle, Stranger Records)
Deze week in 3VOOR12 radio getipt door Keez Groenteman van Lola Kite. Lana Del Rey wordt de gansta Nancy Sinatra genoemd en check die clip: dat klopt volledig qua stem EN uiterlijk. Bijzondere release. Benieuwd wat ze op haar debuutalbum gaat doen, dat moet ergens begin 2012 verschijnen.

Sziget Festival 2011, Boedapest Hongarije

In Nederland zijn er maar weinig festivals die ik niet heb bezocht. maar in het buitenland heb ik nog een aardige wensenlijst. De top 3 op die wensenlijst bestaat uit Burning Man in de woestijn bij Las Vegas, Glastonbury in de UK en Sziget in Boedapest. Deze week ging mijn wens voor Sziget in vervulling. Bier wordt er verkocht in emmers, je tentje mag je opzetten voor het hoofdpodium en feest is het er 43 uur per dag. En het mooiste: Sziget is op een idyllisch eiland midden in de stad.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:


Dillinger Escape Plan & Otis, live @ Tivoli de Helling, Utrecht 07-08-11
Damn dat was me een bijna onbeschrijfelijk heftig concert. Bizar hoe maniakaal die twee gitaristen tekeergaan en toch strak blijven spelen, ook terwijl ze op hun rug crowdsurfen. Hevige hardcore-zanger ook. Grootste pit die ik ooit in de Helling zag. 99% van de Nederlandse gitaarbands zou minstens eenmaal een DEP concert moeten bijwonen, en zich afvragen waarom ze geen haartje op de ballen hebben. Als ze ook maar een graantje meepikken van de live intensiteit van de Amerikanen is dat al pure winst. Kersverse Hollandse Nieuwe Otis uit Roosendaal liet horen dat het nieuwe werk ook hardcore is. Zekerheidje live.

Wooden Shjips - West (album, Thrill Jockey/Konkurrent)
Wat een heerlijke psychedelische garagerockplaat is die Wooden Shjips zeg! Derde album van vier gasten uit San Francisco. Beetje dirt beetje veel groove en flinke jams, orgeltje erbij; genieten. Tell you what: blijf ik gewoon voor in Nederland: 12 september live op Incubate, 11-9 ook in Vera te zien.

Fair Ohs - Everything Is Dancing (album, Honey High Records)
Zomerrust? Op de Luisterpaal is daar weinig van te merken. Is verdraaid lastig kiezen tussen metalmasters Trivium, de zondagsplaat van Jonathan Wilson de opzwepende noise van het Franse Pneu en de fast & furious Brooklyn punkrock van Cerebral Ballzy en dan staat The Vaccines (3FM Album vd Week) er ook weer op. Check het hier. En Fair Ohs dus. Das idd goed dansen op dit zomerse spul. Lekkere up-tempo surfrock met harmonieuze zang. Ook voor de meisjes.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Wilco – I Might (single, Epitaph)
Eigenlijk zou ik graag iets vertellen over het openingsnummer van de nieuwe Wilco, een lang nummer met een bizar ritme en een duizelingwekkende gitaarsolo. Een nummer met strijkers dat je in de verste verte niet zoetsappig kan noemen. Een climax zo fantastisch dat ik vanochtend letterlijk opsprong uit mijn stoel. Maar laten we dat nog even voor ons houden. Het nieuwe album verschijnt 26 september. Nu is er vast deze uitstekende compacte single.

Lowlands Luisterpaal

Mijn favorieten: Little Dragon, James Blake, Smith Westerns, Destroyer, Timber Timbre en Azari & III.

Bitebits – Invadars Technica (gratis download, Bandcamp)

Er begint iets moois te ontstaan in Utrecht, in de studio van Bitebits, die je kunt kennen als frontman van Good Dog Happy Man. Zijn producties als Bitebits zijn van een totaal andere orde: hyperbeweeglijke, ritmisch slimme beats, voor liefhebbers van Flying Lotus, Squarepusher en de abstracte kant van Radiohead.


SILVY BROEREN DRAAIT:

Sandeman - Rough Guide To Lowlands 2011 (Eigen Beheer)

Sander Kerkhof maakt al jaren als de beste mash ups. Hij is door die ingenieuze, arbeidsintensieve kunstwerkjes mijn held. Deze Rough Guide zou ik graag uit elke Lowlandsganger's auto horen schallen, liefst synchroon, tijdens de file naar de camping!

JAY Z & Kanye West -  Watch the Throne (Roc-A-Fella, Roc Nation, Def Jam)
Godverdomme wat een rollercoaster, dit album. Free falling, hard, klimmende, soms uit de bocht, en aan het eind een beetje high! Om te kalmeren leg ik mijn oude LP van Otis Redding op de platenspeler, Try A Little Tenderness!

Little Dragon - Ritual Union (Peacefrog/V2)
In de auto, in huis, tuin, keuken, live, overal klinkt het goed.
Ik ben verliefd op de productie en fan van haar stem.
En daarom in gewoon op repeat tot Lowlands, waar ze op zaterdag de Bravo opent.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Dillinger Escape Plan  live @ Tivoli de Helling, Utrecht 07-08-11
Pit op het podium, crowdsurfende gitaristen, crowdsurfers boven de pit op het podium, circle pit, maar vooral hele goede, inventieve en strakke mathrock. Geweldige show.

Wooden Shjips - West (Thrill Jockey/Konkurrent)
Heerlijke psychedelische grooves met veel knipogen naar het verleden. Een soort popquiz verstop in lange jams. Erg plezierig om in meegesleept te worden.

Lowlands luisterpaal
Na al die berichten over wel of geen headliner misschien toch wel goed om even een blik te werpen op de Lowlands luisterpaal. Veel acts die ik toch echt graag live wil zien: Suuns , James Blake ,  Destroyer, Smith Westerns, Little Dragon, Crystal Castles, Yuck, en dan noem ik ze niet eens allemaal! Kort overzicht van de toffe dingen: check die mix van Sandeman.


JOCHEM BOOM DRAAIT:

Lowlands Luisterpaal
Al weken bereid ik me voor op een topweekend. En hoe kan dat beter dan met een speciale Luisterpaal. Wie niet het geduld heeft om albums te luisteren draait gewoon de Rough Guide To Lowlands van Sandeman.

Fair Ohs - Everything Is Dancing (Honey High Records)

Heerlijke niks aan de hand pop. Bleek al weken in m'n hoofd te zitten zonder dat ik wist wat het was.

Twin Shadow @ London Calling 21-5-2011

Ook op 3VOOR12TV blikken we vooruit naar Lowlands met de Opwarmen voor Lowlands playlist. Daarop staat ook dit concert van Twin Shadow op London Calling begin dit jaar. Een overtuigend concert dat de hoogtijdagen van funk deed herleven.


TIMO PISART DRAAIT:

Haldern Pop Festival 2011
Dit weekend verkeer ik op het illustere Haldern Pop Festival, net over de Duitse grens. De programmering is alvast verdomd spannend: de eerste nacht wordt afgesloten met techno gespeeld door klassiek geschoolde muzikanten (Brand Brauer Frick Ensemble), tussendoor even kijken hoe Hollands trots Moss en The Black Atlantic het bij onze Oosterburen doen en afsluiten met Explosions in the Sky en Agnes Obel (tussen half 2 en half 3 's nachts!). Daar zouden andere festivals een voorbeeld aan mogen nemen.

Wooden Shjips - West (Thrill Jockey/Konkurrent)
Op West groovet Wooden Shjips als een stoomtrein, met stuwende psychedelische gitaarriffs die vaak het gehele nummer doorrollen. Daarin wordt af en toe wel erg opzichtig gerefereerd naar gitaarklassiekers, zoals als Satisfaction (op Home) en Voodoo Chile (op Flight), maar dan met een lekker zwaar stonersausje.

Mister Heavenly - Out Of Love (Sub Pop/Konkurrent)
Fijne eigenwijze maar meezingbare plaat van indie supergroep Mister Heavenly met in de gelederen onder andere Joe Plummer (Modest Mouse en The Shins), Honus Honus (Man Man) en Nicholas Thorburn (Islands en The Unicorns), op het podium versterkt door acteur Michael Cera (Juno en Scott Pilgrim vs. The World) op bas. Zomers!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12