Zijlstra mag cultuurbezuinigingen vervroegd doorvoeren Zijlstra mag cultuurbezuinigingen vervroegd doorvoeren

Motie PvdA krijg geen meerderheid

, Atze de Vrieze

Zijlstra mag cultuurbezuinigingen vervroegd doorvoeren

Motie PvdA krijg geen meerderheid

Atze de Vrieze ,

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van cultuur kan zijn plan doorzetten om de bezuinigingen een jaar te vervroegen, zo meldt het ANP. De bewindsman wil op die manier instellingen eerder duidelijkheid geven. De oppositie wilde daar een stokje voor steken, maar een motie van de PvdA haalde het niet. De motie kreeg wel de steun van GroenLinks, D66 en de SP.

Motie PvdA krijg geen meerderheid

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van cultuur kan zijn plan doorzetten om de bezuinigingen een jaar te vervroegen, zo meldt het ANP. De bewindsman wil op die manier instellingen eerder duidelijkheid geven, stelt hij. Bovendien valt bezuinigen per 2013 beter samen met budgetten van provincie en gemeentes. De oppositie wilde daar een stokje voor steken, maar een motie van de PvdA haalde het niet. De motie kreeg wel de steun van GroenLinks, D66 en de SP.

Zijlstra moet nog wel bepalen hoe hij de 200 miljoen precies gaat bezuinigen. Hij wil daarover zo snel mogelijk uitsluitsel geven. De oppositie vindt dat het kabinet sowieso te veel wil bezuinigen. De kunstsector wordt veel harder in de portemonnee getroffen dan andere sectoren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12