Zeven ongetekende hiphopacts geselecteerd voor Homegrown ‘11 Zeven ongetekende hiphopacts geselecteerd voor Homegrown ‘11

Per.Verz, Kroons, De Kraaien, Ome Omar, Ojajoh?!, Freez en Mr. Polska.

, Erik Zwennes

Zeven ongetekende hiphopacts geselecteerd voor Homegrown ‘11

Per.Verz, Kroons, De Kraaien, Ome Omar, Ojajoh?!, Freez en Mr. Polska.

Erik Zwennes ,

De aanmeldingen voor MCN Unsigned - Homegrown ’11 overtroffen alle verwachtingen, zowel in aantal als in kwaliteit. Geselecteerd zijn: Per.Verz, Kroons, De Kraaien, Ome Omar, Ojajoh?!, Freez en Mr. Polska.

Per.Verz, Kroons, De Kraaien, Ome Omar, Ojajoh?!, Freez en Mr. Polska.

De aanmeldingen voor  MCN Unsigned - Homegrown ’11 overtroffen alle verwachtingen, zowel in aantal als in kwaliteit. Zozeer dat het even langer duurde dan gepland om de maar liefst 320 inzendingen van nieuw, ontluikend hiphoptalent terug te brengen naar zeven geselecteerden. Geselecteerd zijn: Per.Verz, Kroons, De Kraaien, Ome Omar, Ojajoh?!, Freez en Mr. Polska.

Deze zeven nog nergens getekende hiphopacts worden de komende maanden onder de hoede genomen van Muziek Centrum Nederland (MCN) en het platenlabel Top Notch. De talenten worden deskundig gecoacht en nemen met een ervaren producer twee tracks op. In september verschijnt de cd Homegrown ’11 met het werk van deze beloften voor de toekomst. De selectie werd gemaakt door vertegenwoordigers van Top Notch en van de partners VPRO 3VOOR12, State Magazine, Buma Rotterdam Beats en FunX.

Op woensdag 25 mei organiseert MCN in nauwe samenwerking met het platform Streetlab een Businesscase naar aanleiding van Homegrown ’11-editie. Kees de Koning en Farid Benmbarek (Top Notch), rapper en oud Unsigned-deelnemer Sticks (Fakkelteitgroep), Roger Brouwn (Buma Rotterdam Beats / Missin' Link) en Gaétan van de Sande (Gaétan Consultancy) vertellen hoe je je ambities in de muziek kunt waarmaken. Deze (gratis) Businesscase  in Pakhuis De Zwijger is bestemd voor de zeven geselecteerde acts, maar ook voor al de andere aanmeldingen.

Homegrown ’11 is de elfde editie van MCN Unsigned. Met het Unsigned-project geeft Muziek Centrum Nederland nieuw talent de kans om een stap te maken in hun carrière. Ieder jaar wordt het meest veelbelovende talent gescout, met elke release een wisselende muziekstijl.  Met namen als Pete Philly, C-Mon & Kypski, Opgezwolle, Lange Frans en Raymzter was de eerste editie van Homegrown (2002) één van de meest succesvolle edities van MCN Unsigned.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12