Uitbundige stemming bij de veelzijdige Beardyman Uitbundige stemming bij de veelzijdige Beardyman

Met een hoofdrol voor samples van zijn eigen stem

, Tekst: Tamara Jansen, Foto's: Marcel van Leeuwen

Uitbundige stemming bij de veelzijdige Beardyman

Met een hoofdrol voor samples van zijn eigen stem

Tekst: Tamara Jansen, Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Aan het begin van de avond zorgde Beardyman tijdens de 3VOOR12 Sessie al voor een uitgelaten sfeer. In Off_Corso is dat niet anders, misschien zelfs beter.

Met een hoofdrol voor samples van zijn eigen stem

Aan het begin van de avond zorgde Beardyman tijdens de 3VOOR12 Sessie al voor een uitgelaten publiek. In Off_Corso is dat niet anders, misschien zelfs beter.

GEZIEN:
Beardyman, Motel Mozaique, Off_Corso, zaterdag 9 april 2011

MUZIEK:

Wat maakt Beardyman eigenlijk niet. De man, die voornamelijk bekend staat als een uitstekende beatboxer, gaat live alle kanten op. Hiphop, dubstep, drum 'n bass.

PLUS:

Veelzijdigheid. Beardyman begint met een popsong. Gedurende een paar seconden komt daar een harde beat voor in de plaats, waarnaar we weer terug gaan naar die harde beat. Vervolgens bewijst hij zijn beatboxtalent. Hij samplet zijn stem en maakt daarmee ter plekke nummers. Een eigen versie van The Prodigy's Smack My Bitch Up wordt afgewisseld met  een moment van beatboxen. Wanneer er snoeiharde drum 'n bass wordt ingezet, heeft hij het publiek volledig te pakken. Tegen het het einde vraagt hij 'dubstep, do you like' en gooit er een eigen versie van James Blake's (of eigenlijk Feist's) Limit To Your Love in. Beardyman laat het nog even gaan met 'make some NOISE', waarna hij het podium af wandelt.
 
MIN:
Er is weinig op aan te merken, behalve dat je je kan afvragen of Beardyman misschien te veel wegen in slaat in dat korte uurtje? Het pakt goed uit, dus naar alle waarschijnlijkheid niet.

CONCLUSIE:
Het is een genot om te horen en te zien hoe Beardyman met samples van zijn eigen stem aan de slag gaat. Hij laat zich niet in een hokje duwen, gaat van het ene genre naar het andere en overbrugt dat met beatboxen. Mooi.

CIJFER:
8+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12