Typhoon in de studio voor nieuwe plaat Typhoon in de studio voor nieuwe plaat

En gaat voor een deel opnemen op Oerol, Terschelling

, Tamara Jansen

Typhoon in de studio voor nieuwe plaat

En gaat voor een deel opnemen op Oerol, Terschelling

Tamara Jansen ,

Typhoon zit in de studio voor zijn nieuwe plaat. Hij gaat zich weer richten op pure hiphop met een dj: terug naar de basis. Daarbij haalt hij inspiratie uit alles wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt.

En gaat voor een deel opnemen op Oerol, Terschelling

Typhoon zit in de studio voor zijn nieuwe plaat. Hij gaat zich weer richten op pure hiphop met een dj: terug naar de basis. Daarbij haalt hij inspiratie uit alles wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt.

De rapper maakte de afgelopen tijd een ontwikkeling in inspiraties door. Mede door de samenwerking met New Cool Collective en de Fakkelteitgroep. Ook heeft hij voor het eerst een reis gemaakt naar Suriname om zijn familie op te zoeken. “De inspiratie haal ik niet uit wat ik zie, maar hoe ik het beleef. Alle indrukken van de laatste tijd moeten bezinken en dat neem ik mee tijdens de opnames. Muziek waar ik graag naar luister draagt daar ook een steentje aan bij: blues, folk en melancholische muziek spelen een grote rol. Dat geeft geen garantie dat deze stromingen straks terug te horen zijn op de plaat, maar ik neem het wel mee.”

Typhoon was vorig jaar tijdens Oerol aanwezig op Terschelling en dat is hem goed bevallen. Het klikte tussen de rapper en de organisatie, waardoor hij ook dit jaar weer uitgenodigd is voor het festival. “Heel erg leuk dat ik daar weer mag komen spelen, maar ik moet ook echt aan mijn album werken. Dat heb ik ook gezegd. Hessel, een volkszanger die op het eiland een eigen café heeft en normaal zingt in Ahoy of Thialf, heeft mij uitgenodigd om twee weken gebruik te maken van zijn studio. Daar ga ik aan de slag samen met mijn band en producer. Normaal laat hij daar niemand toe, maar hij vindt ons wel goede jongens.”

Er wordt dus tijdens het festival ook hard gewerkt aan de nieuwe plaat, waar Typhoon veel voordelen in ziet. “Ik kan me op Terschelling laten inspireren door de geluiden van het eiland. De zee die ons omringt. Ik hoop dat er teksten ontstaan die al wel ergens in mijn hoofd zitten, maar nog niet op papier staan. Oerol is ook een mooi moment om samenwerkingen aan te gaan. Er lopen heel veel artiesten rond, vol van inspiratie. Ik hoop dat daar wat moois uit kan ontstaan. Bijvoorbeeld met Zwart Licht. We moeten het moment daar pakken.”

De nieuwe plaat wordt helemaal benaderd vanuit hiphop, weer terug naar de basis na de samenwerking met New Cool Collective. “Dat was een hele mooie tijd, maar ik wil nu weer helemaal terug naar waar ik begonnen ben. Op Oerol speel ik met een band en zij zullen ook aandeel hebben bij de opnames, maar het wordt geen live-plaat. Het opgenomen materiaal nemen we mee naar huis en daar ga ik samen met mijn producer, Dries Bijlsma, mee aan de slag.

Typhoon focust zich momenteel vooral op Oerol, maar daarnaast is hij ook bezig met try-outs waar hij nieuw materiaal laat horen. “Een goede manier om te kijken of mijn nieuwe tracks aanslaan”. Ook zal hij optreden op het benefiet Don’t Forget Gaza en is hij binnenkort met een track te horen op de derde Fakkelteitgroep Mixtape.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12