Tivoli terug in Vredenburg met Portishead-show Tivoli terug in Vredenburg met Portishead-show

Eerste gezamenlijke boeking in twee jaar

, Atze de Vrieze

Tivoli terug in Vredenburg met Portishead-show

Eerste gezamenlijke boeking in twee jaar

Atze de Vrieze ,

Woensdag 15 juni speelt de Engelse band Portishead in Vredenburg Leidsche Rijn. Interessant nieuws voor fans van de band, maar ook voor volgers van het Utrechtse Muziekpaleis. Het is namelijk voor het eerst in twee jaar dat Tivoli en Vredenburg samen een show boeken.

Eerste gezamenlijke boeking in twee jaar

Woensdag 15 juni speelt de Engelse band Portishead in Vredenburg Leidsche Rijn. Interessant nieuws voor fans van de band, maar ook voor volgers van het Utrechtse Muziekpaleis. Het is namelijk voor het eerst in twee jaar dat Tivoli en Vredenburg samen een show boeken. De zalen lagen lange tijd met elkaar overhoop, omdat Tivoli geen vertrouwen had in de exploitatie van het nieuwe muziekgebouw. “We zijn al weer een aantal maanden goed aan het samenwerken”, zegt Tivoli-directeur Margriet van Kraats. “Er is intensief contact tussen de boekers van beide zalen, en als dan een grote show zich aandient die niet in Tivoli past, moet je die kans grijpen.”

In het verleden werkten de twee zalen vaak met elkaar samen op deze basis. Shows van onder meer Belle and Sebastian en Bloc Party vonden plaats op de oude locatie in het centrum van de stad. In 2005 vond zelfs een gezamenlijk festival plaats, dat een voorproefje moest bieden op het nieuwe verzamelgebouw, de Paleisrevolutie. De komende maanden zullen meer shows volgens. “We hebben nog een aantal interessante bevestigingen, maar die brengen we nog niet naar buiten. Verder kunnen we met onze festivals Le Guess Who en Summer Darkness gebruik maken van Vredenburg-locaties, waarbij de Leeuwenbergkerk voor de hand ligt.”

Op dit moment wordt achter de schermen veel gesproken over de samenwerking in het nieuwe Muziekpaleis. Pijnpunt is vooral de exploitatiebegroting, maar volgens Van Kraats wordt op dit moment constructief gesproken. “Er zijn veel dingen veranderd, ten goede”, zegt Van Kraats. De politieke ontwikkelingen maken de gesprekken niet gemakkelijker. Het subsidiestelsel staat onder druk, op de omroeporkesten wordt bezuinigd (belangrijk voor Vredenburg), bij het potje stadspromotie verdween een half miljoen euro, en ook de provincie Utrecht gooit de geldkraan dicht. “Onze festivals krijgen op dit moment geen geld van de provincie, al waren we wel in gesprek. Makkelijker wordt het niet de komende tijd, maar zo’n show als Portishead sterkt ons in het gevoel dat het goed komt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12