Smith Westerns: "Wij schrijven alleen maar refreinen" Smith Westerns: "Wij schrijven alleen maar refreinen"

Jonge band uit Chicago propageert jeugdig optimisme

, Atze de Vrieze

Smith Westerns: "Wij schrijven alleen maar refreinen"

Jonge band uit Chicago propageert jeugdig optimisme

Atze de Vrieze ,

Deze week verschijnt eindelijk het opvallend sterke tweede album Dye It Blonde van Smith Westerns in Nederland. Een album vol levenslustige gitaarpopliedjes. "Onze liedjes gaan over verlangen en over het waarmaken van onze dromen."

Jonge band uit Chicago propageert jeugdig optimisme

"Ik las laatst een oud interview met Pink Floyd, ten tijde van Dark Side Of The Moon”, zegt gitarist Max Kakacek van Smith Westerns. “De bandleden kregen los van elkaar dezelfde vragen. Hoe oud ze waren, wat hun favoriete kleur was, en wat hun grootste angst. Ze zeiden allemaal hetzelfde: oud worden. Zo zie je maar: het is de angst van iedereen."

En zo heeft de jonge Amerikaanse band met zijn levenslustige gitaarliedjes toch maar mooi iets gemeen met de pretentieuze rockers uit de jaren zeventig. Smith Westerns vertolkt het gevoel in hun liedje All Die Young. "Onze songs zitten vol jeugdig optimisme", zegt frontman Cullen Omori van achter de ronde glazen van zijn zonnebril. Zijn lange zwarte haar waait voor zijn ogen. Kakacek zit naast hem, een timide jongen met een uitgesproken gitaarstijl, maar Omori is duidelijk de woordvoerder. "Ze gaan over verlangen en over het waarmaken van onze dromen."

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12