Pinkpop Classic 2011 afgelast Pinkpop Classic 2011 afgelast

Classic Rock festival slaat dit jaar over

, Jochem Boom

Pinkpop Classic 2011 afgelast

Classic Rock festival slaat dit jaar over

Jochem Boom ,

Jan Smeets laat weten dat Pinkpop Classic dit jaar niet doorgaat. Het festival is afgeblazen omdat de organisatie niet genoeg groepen heeft weten te werven voor deze editie. Dat liet Smeets vandaag weten in de Limburgse kranten.

Classic Rock festival slaat dit jaar over

Jan Smeets laat weten dat Pinkpop Classic dit jaar niet doorgaat. Het festival is afgeblazen omdat de organisatie niet genoeg groepen heeft weten te werven voor deze editie. Dat liet Smeets vandaag weten in de Limburgse kranten. Het festival zou in augustus plaatsvinden op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Smeets liet eind maart al weten dat hij het dit jaar moeilijk had bij het boeken van bands.

Smeets zei in een interview al dat hij vier jaar geleden niet de intentie had om eeuwig door te gaan met Pinkpop Classic. Smeets ''Het was een speeltje van de babyboomers en in die tijd wilden die nog wel eens zo'n festival bezoeken. Bovendien hebben veel groepen geen zin om voor één festival over te komen.'' Vorig jaar halveerde het aantal verkochte kaarten al van twaalfduizend naar zesduizend. 

Pinkpop Classic vond voor het eerst plaats in 2007. Het festival richtte haar pijlen op de oudere festivalbezoeker. Op het festival staan ieder jaar bands die ook al eens op Pinkpop speelden. De afgelopen jaren speelde onder andere Simple Minds, UB40, The Cult en Iggy Pop & The Stooges op het festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12