Lucky Fonz III maakt zomerliefdeshit met groep 8 De Kleine Dichter Lucky Fonz III maakt zomerliefdeshit met groep 8 De Kleine Dichter

"Ik heb ze geleerd dat buiten de lijntjes kleuren juist goed is"

, Atze de Vrieze

Lucky Fonz III maakt zomerliefdeshit met groep 8 De Kleine Dichter

"Ik heb ze geleerd dat buiten de lijntjes kleuren juist goed is"

Atze de Vrieze ,

Opvallend vrolijk clipje op YouTube, dat volgens sommigen een zomerhit moet worden: Lucky Fonz III zingt een nieuw liedje getiteld My Lovelight In Het Buitenland met Groep 8 van basisschool De Kleine Dichter. "Het was heel erg leuk om te doen", zegt Lucky Fonz. "We hebben het liedje samen gemaakt, maar ik wilde dat het zo veel mogelijk van henzelf zou zijn."

"Ik heb ze geleerd dat buiten de lijntjes kleuren juist goed is"

Opvallend vrolijk clipje op YouTube, dat volgens sommigen een zomerhit moet worden: Lucky Fonz III zingt een nieuw liedje getiteld My Lovelight In Het Buitenland met Groep 8 van basisschool De Kleine Dichter. Het blijkt een project te zijn van het Utrechtse theaterfestival Tweetakt. Naast Lucky Fonz III maakten ook Jiggy Dje en Lotte van Dijck een liedje met een klas van een Utrechtse school. "Het was heel erg leuk om te doen", zegt Lucky Fonz. "We hebben het liedje samen gemaakt, maar ik wilde dat het zo veel mogelijk van henzelf zou zijn."

Het nummer werd in een dag gemaakt. Lucky Fonz leidde een brainstorm. "Ik heb ze gevraagd waar het over moest gaan. Nou ja, de liefde natuurlijk. Iemand kwam met het verhaal van een vriendschap op vakantie, en toen heb ik voorgesteld om er dan een verliefdheid van te maken. Dat wilde ik bereiken, dat ze zich realiseerden dat je alles zelf kunt verzinnen. Vanaf dat moment waren ze niet meer te stoppen." Zelfs de titel is het resultaat van een democratisch proces. "Er kwamen twee favorieten uit, waartussen we niet konden kiezen."

De zanger nam het liedje op met zijn band De Felle Kleuren, maar riep de hulp van de kinderen in voor het refrein. "Ze moesten zo hard mogelijk schreeuwen, het hoefde niet zuiver te zijn. Dat vonden ze prachtig. Kinderen krijgen natuurlijk de hele tijd te horen dat ze binnen de lijntjes moeten kleuren, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet." De clip werd in een uur door de kinderen zelf geschoten.

Lucky Fonz' echte gegadigde voor de zomerhit komt overigens binnenkort uit: zijn nieuwe single Wat Ook Een Ander Zegt, een duet met Janne Schra (Schradinova). "Er komt ook een clip bij, waarin Janne en ik een dans doen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12