Jonge afrobeatgroep Jungle By Night verovert de wereld Jonge afrobeatgroep Jungle By Night verovert de wereld

EP uit in Japan, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittaniƫ

, Erik Zwennes

Jonge afrobeatgroep Jungle By Night verovert de wereld

EP uit in Japan, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittaniƫ

Erik Zwennes ,

Het gaat enorm hard met de Nederlandse instrumentale afrobeatgroep Jungle By Night. Nadat ze eerder al speelden op festival Into the Great Wide Open, in De Wereld Draait Door, op Noorderslag 2011, openden voor John Legend & The Roots, hun single presenteerden in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso en de EP in een uitverkochte Oude Zaal van Melkweg, lonkt nu ook het buitenland.

EP uit in Japan, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittaniƫ

Het gaat enorm hard met de Nederlandse instrumentale afrobeatgroep Jungle By Night. Nadat ze eerder al speelden op festival Into the Great Wide Open, in De Wereld Draait Door, op Noorderslag 2011, openden voor John Legend & The Roots, hun single presenteerden in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso en de EP in een uitverkochte Oude Zaal van Melkweg, lonkt nu ook het buitenland. In Nederland is de EP alleen al fysiek in een week tijd duizend keer verkocht. Een nieuwe persing van tweeduizend stuks is in aantocht. De plaat is nu ook te koop in Japan via het label P-Vine. In Amerika is een distributiedeal gesloten. Na de zomer volgen Frankrijk en Groot-Brittanië. Jungle By Night was de Hollandse Nieuwe van de maand maart.

Maar daar blijft het niet bij. Na een recente show in Parijs is de negenkoppige band, bestaande uit vrienden, familie en klasgenoten, uitgenodigd voor een korte tour in Frankrijk. Ook in Groot-Brittanië zal er naar alle waarschijnlijkheid een korte tour volgen. En dat naast de ruim zestig Nederlandsa data. Omdat het zo’n jonge band betreft worden alle shows in de weekenden gepropt en dan moet er ook nog gestudeerd worden. In september en november volgt een popzalentour van veertien shows waar ook al nieuw materiaal wordt gespeeld. Daarna gaan de heren de studio in voor het eerste full length album dat in maart 2012 moet verschijnen.

Ondertussen genieten de bandleden van alle ontwikkelingen. Pieter Exter, saxofonist van van Jungle By Night, legt uit dat het eigenlijk nu pas echt begint. ”We hebben bewust drie maanden niet gespeeld. Vanaf nu is het elk weekend raak. Het is nog goed te combineren met school en het schrijven van nieuwe nummers. We gaan niet uit, maar naar optredens. Dat is misschien wel net zo rock ‘n roll. We hebben wel moeten besluiten dit jaar niet op vakantie te gaan, maar willen dat goed maken tijdens alle festivals. Het idee is om regelmatig met tentjes uit te rukken en gewoon vakantie vieren op de festivals waar we spelen. Anders zie je alleen maar de backstage. We zijn constant bezig met nieuwe nummers. Bij de EP-presentatie speelden we al nieuw werk.”

Vannacht speelt Jungle By Night bij Giel Beelen in Nachtegiel. Morgen, tijdens Record Store Day, speelt de band in Concerto en Concerto Phantastio in Amsterdam. Het laatste optreden is in de buitenlucht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12