I Am Oak staat naast grote namen op soundtrack van documentaire I Am Oak staat naast grote namen op soundtrack van documentaire

Nieuw nummer Curt te horen op bandcamp

, Jochem Boom

I Am Oak staat naast grote namen op soundtrack van documentaire

Nieuw nummer Curt te horen op bandcamp

Jochem Boom ,

I Am Oak is vlak voor de release van het tweede album Oasem verrast door het nieuws dat het nummer On Trees And Bird And Fire van vorige plaat On Claws op de soundtrack van de documentaire Tony staat. Ook zette de band vandaag de eerste single van het nieuwe album Oasem op bandcamp.

Nieuw nummer Curt te horen op bandcamp

I Am Oak is vlak voor de release van het nieuwe album Oasem verrast door het nieuws dat het nummer On Trees And Bird And Fire van het debuut op de soundtrack van de documentaire Tony staat. Ook zette de band vandaag de eerste single van het nieuwe album Oasem op bandcamp.

Deze documentaire is gemaakt door de organisatie Invisible Children en gaat over Tony, een jonge Afrikaanse jongen uit Oeganda. Invisible Children vraagt door middel van films aandacht vvoor oorlogsslachtoffers in Oost-Afrika. Op de soundtrack van de documentaire staan ze tussen goed gezelschap, want op het album staan ook nummers van Temper Trap, The Naked and Famous, Jonsi, Band of Horses, Yeasayer, Florence and the Machine, The Album Leaf en Gold Panda.

De band was volgens manager Cedric Muyres verbaasd en trots. Muyres: "In eerste instantie wisten we niet dat er zulke grote namen op de soundtrack zouden staan. Op de soundtrack van de vorige film van Invisble Children stond wel een nummer van Arcade Fire. Maar dat I Am Oak tussen deze namen staat wisten we pas toen de cd op de deurmat plofte."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12