Hollandse Nieuwe Stefany June heeft met Summer zomerhit in handen Hollandse Nieuwe Stefany June heeft met Summer zomerhit in handen

Electropop zangeres uit Enschede stelt zichzelf voor

, Jochem Boom

Hollandse Nieuwe Stefany June heeft met Summer zomerhit in handen

Electropop zangeres uit Enschede stelt zichzelf voor

Jochem Boom ,

Stefany June heeft met haar single Summer alleen door de naam al een regelrechte zomerhit te pakken. Dit nummer staat tevens op de Hollandse Nieuwe compilatie van deze maand.

Electropop zangeres uit Enschede stelt zichzelf voor

Stefany June (echte naam Stefany Martens) heeft met haar single Summer alleen door de titel van het nummer al een regelrechte zomerhit te pakken. En wie naar de clip kijkt kan het daar alleen maar mee eens zijn. Dit nummer staat tevens op de Hollandse Nieuwe compilatie van deze maand. De debuutplaat van Stefany June komt als alles mee zit dit jaar nog uit op haar eigen platenlabel SJune Records. Verder hoopt ze samen met haar band komende zomer de zalen en festivals plat te spelen.

De zomer is niet alleen onderwerp van haar single, maar ook nadrukkelijk aanwezig in de artiestennaam van Stefany Martens. Martens: "ik ben geboren in juni, maar ik heb die naam ook zeker gekozen omdat ik vooral zonnige en vrolijke muziek wil maken." Martens begon als singer-songwriter, maar inmiddels heeft haar muziek overduidelijke electropop trekjes. "Ik en mijn bandleden zijn allemaal geïnspireerd door popbands als The Asteroids Galaxy Tour, Feist en Lykke Li. We zijn juist fan van de Scandinavische pop, omdat deze veel moderner klinkt dan de Amerikaanse of Britse tegenhangers. Onze muziek kun je het best omschrijven als vrolijke electropop waar je op kunt dansen."


Martens is geboren in Duitsland, maar woont nu in Nederland. "Ik voel me op dit moment meer Nederlandse dan Duitse. Ik woon in Enschede en ik spreek hier ook iedere dag Nederlands. Mijn Duitse roots hebben denk ik geen invloed op de muziek die ik maak."

De band Stefany June is ontstaan uit een vriendenclub maar is inmiddels een goed geoliede machine. Martens: "We begonnen in 2009 samen muziek te maken en studeren ook allemaal aan het conservatorium in Enschede." Het komende jaar staat vooral in het teken van spelen. "We doen nu ongeveer tien shows per maand. En we zitten ook bij de laatste tien kandidaten van Europa voor de wereldwijde wedstrijd Hardrock Café band battle, dus dat is ook nog spannend." De band heeft verder nog geen speciale optredens op het programma staan, maar kijkt wel uit naar komende zomer. "We spelen nu veel, maar we kijken zelf vooral uit naar de festivals waar we komend festivalseizoen staan. Daar hebben we erg veel zin in."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12