GRAM zegt: Play Me! GRAM zegt: Play Me!

Nieuwe plaat geproduceerd door Simon “C-Mon” Akkermans

, Erik Zwennes

GRAM zegt: Play Me!

Nieuwe plaat geproduceerd door Simon “C-Mon” Akkermans

Erik Zwennes ,

Het tweede album van Marg van Eenbergen, oftewel GRAM, is af. Zaterdag 24 april presenteert GRAM de eerste single en titeltrack Play Me in de Amsterdamse Nieuwe Anita.

Nieuwe plaat geproduceerd door Simon “C-Mon” Akkermans

Het tweede album van Marg van Eenbergen, oftewel GRAM, is af. Zaterdag 23 april presenteert GRAM de eerste single en titeltrack Play Me in de Amsterdamse Nieuwe Anita. De single is vanaf maandag 18 april te downloaden op de website van GRAM. Vanaf september 2008 tot begin 2010 hield ze iedereen dagelijks op de hoogte van de pre-productie van de tweede plaat. Daarna werd het stil. Althans, van Eenbergen ging de studio in met Simon “C-Mon” Akkermans om onder zijn productionele leiding de nummers op te nemen.

Inmiddels is de plaat al een paar maanden af, maar moest een release uit blijven doordat GRAM haar arm brak. “Heel vervelend, maar zoals dat zo vaak gaat heeft het me uiteindelijk ook goede dingen gebracht. Zo is de nieuwe single echt een lente, of zelfs zomernummer, en was een release in januari misschien wat raar geweest. Daarnaast is Jaimie van Hek (voorheen onder meer toetseniste bij Voicst, red.) nu onderdeel van de band. Ik kon door die arm geen gitaar spelen en vroeg Jaimie. Nu klopt de band voor mijn gevoel ook veel meer: twee vrouwen en drie mannen. GRAM is opnieuw begonnen!”

Op dit moment is GRAM aan het kijken waar de plaat uit moet komen. “Ik heb een aantal gesprekken gevoerd en zal binnenkort de knoop doorhakken.” De plaat is volgens haar een stuk vrolijker en opener geworden dan het debuut. “Het zijn echte 3-minuten liedjes geworden met veel verschillende instrumenten. C-Mon kent natuurlijk de halve Nederlandse muzikantenwereld dus voor je het weet schuift er weer een nieuw iemand aan in de studio. Hij regelde zelfs dat we twee nummers op konden nemen met het Metropole Orkest.” Daarnaast vertelt GRAM over een bevriend strijkkwartet, een bijdrage van Colin “Kyteman” Benders en een duet met Lucky Fonz III. “Ik ben heel trots op het resultaat.”

Live wil GRAM zo veel mogelijk zelf spelen. “Er komt altijd wel wat uit het ’kastje’, maar ik wil ook mezelf gaan samplen. Dan kun je dingen aan en uit zetten en wordt het veel minder statisch.” Op dit moment zet ze de puntjes op de i met een plan voor de videoclip en een speciale benadering van de liveversie van het nieuwe nummer. “Ik wil iedereen vragen om zaterdag een percussie-instrument mee te nemen. Maakt niet uit wat, maar de titel Play Me is natuurlijk niet zomaar gekozen. Word onderdeel van het nummer!” Zoals het er nu naar uit ziet zal het album na de zomer verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12