FIY gaat voor wereldrecord korte film op Motel Mozaique

Festivalbezoeker is de acteur in korte film Speeddate

Redactie 3VOOR12 ,

Het Film It Yourself project gaat op Motel Mozaique een korte film opnemen met de festivalbezoeker in de hoofdrol. Doel is de snelst gemonteerde korte film in de geschiedenis.

Festivalbezoeker is de acteur in korte film Speeddate

Het Film It Yourself project gaat op Motel Mozaique een korte film opnemen met de festivalbezoeker in de hoofdrol. Zoals alle FIY projecten wordt de film geschoten met mobiele telefoons. Tien iPhone camera's zullen de film gaan vastleggen.

Het verhaal komt voort uit het ludieke Speeddate programmaonderdeel van vijf jaar geleden. Toen kon de Motel Mozaique bezoeker meedoen aan een speeddate. 3VOOR12 deed toen ook mee en schreef twee artikelen over die ervaring, (deel 1 en deel 2) Die twee verhalen zijn nu herschreven tot het filmscript voor de korte film Speeddate. Die film wordt zaterdag tijdens Motel Mozaique opgenomen.Het doel is de snelst gemonteerde korte film ooit.

Meespelen in de film kan door je aan te melden bij Film It Yourself. De opnames duren inclusief uitleg ongeveer een half uur. De opnames beginnen om half drie en vinden plaats in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. De resultaten zullen zondag op het festival worden getoond.