Blaudzun test nieuw materiaal in clubtour Blaudzun test nieuw materiaal in clubtour

Muzikant in juni de studio in voor album drie

, Atze de Vrieze

Blaudzun test nieuw materiaal in clubtour

Muzikant in juni de studio in voor album drie

Atze de Vrieze ,

Blaudzun gaat deze zomer de studio in voor zijn nieuwe album. De muzikant uit Amersfoort is al sinds vorige zomer bezig met schrijven, maar gaat de nieuwe liedjes in juni vastleggen.

Muzikant in juni de studio in voor album drie

Blaudzun gaat deze zomer de studio in voor zijn nieuwe album. De muzikant uit Amersfoort is al sinds vorige zomer bezig met schrijven, maar gaat de nieuwe liedjes in juni vastleggen. Wanneer het album uitkomt is nog onduidelijk, maar Johannes Sigmond (de man achter Blaudzun) rekent op begin 2012. “In mei heb ik nog een kleine clubtour gepland, langs onder meer het Burgerweeshuis, de kleine zaal van 013 en Vera. Geen grote zalen, want anders zegt iedereen straks als mijn nieuwe album uitkomt: je bent net geweest.”

Het afgelopen jaar is Blaudzun opvallend lang onder de pannen geweest. Zijn melancholische album Seadrift Soundmachine kwam in het voorjaar uit en was aanleiding voor een succesvolle tour door Nederland. Lowlands was een schakelpunt, dat Blaudzun in staat stelde nog meer in Nederland te spelen, onder meer in een package met I Am Oak. Veelal middelgrote zalen, maar wel goed bezocht. Zijn nieuwe tour trekt hij samen op met Pien Feith. “Ik heb nauwelijks airplay gehad, dus het heeft me best verrast dat er zoveel aandacht voor was. Ik dacht dat je daarvoor een hitje nodig had, maar daar is mijn muziek natuurlijk niet gezellig genoeg voor.”

Tijdens een laatste rits shows zal Blaudzun veel nieuw werk uitproberen, waarvan sommige songs nooit op het album terecht zullen komen. “Ik wil proberen in te schatten welke liedjes ik over twee jaar nog wil spelen”, zegt Sigmond. “Ik ben er trouwens nog niet uit of ik het prettig vind om vanuit zo’n live setting de studio in te gaan. Liedjes die in zo’n setting geschreven worden, bevatten meer adrenaline. Daarom heb ik me ook weer veel teruggetrokken in Barcelona. Lekker op het strand hangen en liedjes schrijven.”

Op dit moment rondt Blaudzun ook zijn documentaire Il Lombardia af, een film over wielerklassieker de Ronde van Lombardije die elk jaar in oktober wordt verreden. “De film is al af, de soundtrack ben ik nu aan het afronden. Over een week of twee moet de trailer online komen, ook met mijn muziek erin. Op dit moment zijn we in onderhandeling met een aantal festivals om hem te vertonen. En er wordt gesproken over televisie. Mijn film moet het ultieme opwarmertje zijn voor de live uitzending van de Ronde van Lombardije.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12