3VOOR12 Draait (wk 16): Jamie Woon, Coachella, Thao & Mirah 3VOOR12 Draait (wk 16): Jamie Woon, Coachella, Thao & Mirah

De favorieten van de redactie

, Tamara Jansen

3VOOR12 Draait (wk 16): Jamie Woon, Coachella, Thao & Mirah

De favorieten van de redactie

Tamara Jansen ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de Week
Beastie Boys - Make Some Noise (Capitol/EMI)


3VOOR12 Album van de Week
Fleet Foxes - Helplessness Blues (Bella UnionV2)

3FM Megahit
Adele - Someone Like You (XL/V2)


DE TOP 10:

1.
Jamie Woon - Mirrorwriting
"Klinkt een beetje als James Blake goes soul" (Willem van Zeeland)
"Mooie stem en bijzondere muziek" (Jochem Boom)
"Dubstep effectief vertaald naar de omgeving van het woonwarenhuis" (Menno Visser)
"Een beetje r&b en soul met dubstep, maakt het een bijzonder leuke plaat" (Tamara Jansen)

2. Coachella Livestream
"Hoogtepunten thuis vanaf de bank waren Erykah Badu, PJ Harvey, Cage The Elephant en een niet minder dan legendarische Arcade Fire" (Atze de Vrieze)
"Het was genieten afgelopen weekend met live beelden van het Amerikaanse Coachella festival via drie YouTube-kanalen, met als absoluut hoogtepunt de show van Arcade Fire" (Willem van Zeeland)
"Hoogtepunten: Death From Above 1979, Elbow en The Kills" (Jochem Boom)
"Wat heb ik genoten van het festival, zonder daadwerkelijk aanwezig te zijn. Arcade Fire was fantastisch" (Tamara Jansen)

3. Thao & Mirah  - Thao & Mirah  (Kill Rock Stars/Konkurrent)
"Prachtigmooi liefliedje voor vanilleseksmomentje..." (Menno Visser over Little Cup)
"Hele fijne, frisse pop plaat van 2 indiedames die hun sporen al hebben verdient" (Stephan van Peursem)

4. Fleet Foxes - Helplessness Blues (Bella Union/V2)
"Op het eerste gehoor miste ik de magische liedjes van het debuut, maar deze tweede heeft duidelijk wat meer draaibeurten nodig" (Atze de Vrieze)

5.
Orchestre Polyrythmo - Cotonou Club
"De beste Afrikaanse popplaat die ik hoorde sinds Specialist In All Styles van Orchestre Baobab" (Willem van Zeeland)

6. Bibio / Clark - Willenhall / Baskerville Grinch  (WARP, 12")
"Misschien wel één van de mooiste releases van Recordstore Day 2011. Zou zomaar eens voorbij kunnen komen in de aflevering van Dansen met Delsing van morgennacht" (Tomas Delsing)

7. Bass Drum Of Death - GB City (album, Fat Possum)
"Erg lekkere US garagerock op Fat Possum zeg. Opgediend zoals het hoort in het genre: fel, rauw, tikje rammelend, scherp en niet te serieus" (Ingmar Griffioen)

8. Tamikrest  - Toumastin  (Glitterhouse/Munich )
"Broeierige African Blues en dessert garage uit Mali. Heerlijke plaat" (Stephan van Peursem)

9. Oh My! - Run This Town (gratis download, 679 Recordings)
"Twee Londense meisjes, die even zelf uitvinden hoe je een hit schrijft. Dick Bruna pop in optima forma" (Menno Visser)

10. Roadburn @ 013 en Midi Theater, Tilburg, 14-17 april
"Hoog niveau dit jaar met veel uitschieters. Lees er alles over via de verslaggeving van 3VOOR12/Tilburg" (Ingmar Griffioen)


DE LIJSTJES:

ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Fleet Foxes - Helplessness Blues
Op het eerste gehoor miste ik de magische liedjes van het debuut, maar deze tweede heeft duidelijk wat meer draaibeurten nodig.

Santigold ft Karen O - Go
Santigold is terug, en veel beter dan ik verwacht had. Super sterk liedje, aangevuld met uitleg over haar aanstaande conceptalbum over The New American Dream.

Coachella Livestream
Vroeg opstaan in het weekend werd beloond: vorige week vond in de buurt van LA het Coachella festival plaats, op YouTube kon je met drie kanalen heel veel live zien. Hoogtepunten thuis vanaf de bank waren Erykah Badu, PJ Harvey, Cage The Elephant en een niet minder dan legendarische Arcade Fire.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Coachella Livestream
Het was genieten afgelopen weekend met live beelden van het Amerikaanse Coachella festival via drie YouTube-kanalen, met als absoluut hoogtepunt de show van Arcade Fire.

Orchestre Polyrythmo - Cotonou Club
De beste Afrikaanse popplaat die ik hoorde sinds Specialist In All Styles van Orchestre Baobab. Ze spelen volgende week donderdag in Rasa Utrecht en vrijdag in de Melkweg Amsterdam. Gun jezelf een plezier en ga er heen!

Jamie Woon - Mirrorwriting
Tijdens SXSW stond hij nog wat onwennig op het podium, maar zijn sound was prachtig en dat laatst geldt ook voor deze fraaie plaat die door 3VOOR12 terecht werd uitgeroepen tot Album Van De Week. Klinkt een beetje als James Blake goes soul.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Roadburn @ 013 en Midi Theater, Tilburg, 14-17 april
Voor eerst vier dagen bij Roadburn dat was zeldzaam genieten. Van de country-noir van Jesse Sykes, oldschool deathmetal (Grave Miasma), de psych stonersludge van Black Math Horseman, loeiharde sludgemetal van Weedeater, psychstoner van Dragontears en de misdadig harde drones van curator Sunn O))) en de onverwoestbare Swans. En de Nederlandse stonerbands Sungrazer en The Machine bewezen zondag prima in het internationale veld mee te kunnen. Hoog niveau dit jaar met veel uitschieters. Lees er alles over via de verslaggeving van 3VOOR12/Tilburg.

Bass Drum Of Death - GB City (album, Fat Possum)
Erg lekkere US garagerock op Fat Possum zeg. Opgediend zoals het hoort in het genre: fel, rauw, tikje rammelend, scherp en niet te serieus. Met pakkend Beach Boys-gejoel a la Wavves. Uitschieter is het uiterst felle High School Roaches. Bass Drum Of Death dus.

Indian - Guiltless (album Relapse)
Stereogum afficheert het nieuwe album van Indian meteen als one of the heaviest records of 2011. Dat zou goed kunnen, want het Chicago doom-/sludge-kwintet hakt er op de derde langspeler 7 nummers en een uur lang vol in. De groep staat ook op Incubate 2011.


JOCHEM BOOM DRAAIT:

Coachella Livestream
Ik ben niet zo'n ochtendmens, dus helaas heb ik het legendarische Arcade Fire optreden gemist. Gelukkig waren er nog veel meer mooie dingen te zien. Hoogtepunten: Death From Above 1979, Elbow en The Kills.

Jamie Woon - Mirrorwriting
Normaal ben ik niet echt een liefhebber van R&B en soul, maar Jamie Woon weet mij wel te grijpen. Mooie stem en bijzondere muziek.

Woody & Paul - Heroes And Zeros
Nederlands best bewaarde roots geheim. Dit keer verrassen de eindhovenaren met een plaat met 11 moderne protestsong.


MENNO VISSER DRAAIT:


Oh My! - Run This Town (gratis download, 679 Recordings)
Twee Londense meisjes, die even zelf uitvinden hoe je een hit schrijft. Dick Bruna pop in optima forma.

Jamie Woon - Mirrorwriting (album, Polydor/Universal)
Dubstep effectief vertaald naar de omgeving van het woonwarenhuis.

Thao & Mirah - Little Cup (track op album Thao & Mirah, Kill Rock Stars/Konkurrent)
Prachtigmooi liefliedje voor vanilleseksmomentje...


TAMARA JANSEN DRAAIT:

Coachella Livestream
Echt live heb ik maar vrij weinig meegekregen, maar gelukkig werd alles herhaald. Wat heb ik genoten van het festival, zonder daadwerkelijk aanwezig te zijn. Arcade Fire was fantastisch. De lichtballen gaven daarbij ook nog eens een mooi extra effect. Verder heb ik genoten van Kanye West, The Kills, Mumford & Sons, Erykah Badu, HEALTH en natuurlijk PJ Harvey.

Jamie Woon - Mirrorwriting (album, Polydor/Universal)
Ik zag hem eerst niet zo, maar hij heeft me nu toch wel te pakken. Een beetje r&b en soul met dubstep, maakt het een bijzonder leuke plaat.

Beastie Boys - Make Some Noise (Capitol/EMI)
Beastie Boys maken toch wel weer een lekker nummer. Met een video van 22 minuten, die best vermakelijk is.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Tamikrest  - Toumastin  (Glitterhouse/Munich )
Broeierige African Blues en dessert garage uit Mali. Heerlijke plaat.

Thao & Mirah  - Thao & Mirah  (Kill Rock Stars/Konkurrent)

Hele fijne, frisse pop plaat van 2 indiedames die hun sporen al hebben verdient. Alsof ze zich wat meer durven te ontspannen nu ze met z’n tweetjes zijn. Ultieme lentemuziek.

Prefuse 73  - The Only She Chapters  (Warp/V2)

Hoorde wat negative geluiden over de nieuwe Prefuse 73. Artistiek geneuzel was het. Ben ik het niet mee eens. Ik vind hem prachtig! Hermetisch en veel meer ambient dan voorheen, maar heel mooi! Met mooie gastrollen voor o.a. Zola Jesus en de te vroeg gestorven Trish Keenan (Broadcast).


TOMAS DELSING DRAAIT:

Pantha Du Prince - Stick To My Side (Four Tet Version)
Zo rond pasen voel ik me een beetje verplicht om weer ´s wat van Pantha du Prince te draaien: lekker veel klokjes en belletjes! Helemaal mooi is het natuurlijk als Stick To My Side - wat mij betreft het hoogtepunt van album Black Noise - nog subtiel onder handen wordt genomen wordt door held Four Tet. Mooi! Ook tijdens de brunch eens wat anders dan de Mattheüs- of Johannespassion?

Recordstore Day 2011 (verschillende locaties)
Goede vrijdag, zwarte donderdag, koninginnedag en alle paasdagen; ze kunnen geen val allen tippen aan de mooiste feestdag van het jaar. Ook dit jaar weer genoten op verschillende locaties, nét iets teveel uitgegeven aan speciale releases en mooie instores gezien. Zou ook een tweede dag verdienen...

Bibio / Clark - Willenhall / Baskerville Grinch  (WARP, 12")
Misschien wel één van de mooiste releases van Recordstore Day 2011, ondanks inzendingen van Radiohead en de Foo Fighters - niet de minste. Zou zomaar eens voorbij kunnen komen in de aflevering van Dansen met Delsing van morgennacht.
 


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12