3VOOR12 Draait (wk 14): Panda Bear, Smith Westerns, Deerhunter 3VOOR12 Draait (wk 14): Panda Bear, Smith Westerns, Deerhunter

De favorieten van de redactie

, Tamara Jansen

3VOOR12 Draait (wk 14): Panda Bear, Smith Westerns, Deerhunter

De favorieten van de redactie

Tamara Jansen ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.


Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
Arctic Monkeys - Don't Sit Down (Cause I've Moved Your Chair) (Domino/Munich)

3VOOR12 Album van de week
Smith Westerns  - Dye It Blonde (Weird World/Domino/Munich)

3FM Megahit

Kensington - Let Go (Bladehammer)


DE TOP 10:

1.
Panda Bear - Tomboy (Album, Paw Tracks/Konkurrent)
"Panda Bear heeft weer een fantastische popplaat gemaakt" (Jochem Boom)
"In eerste instantie was ik ‘in awe’, daarna bekoelde het enthousiasme even en nu draai ik Tomboy weer met veel plezier" (Erik Zwennes)
"Noah Lennox alias Panda Bear combineert op deze plaat fijne elektronische samplepop, rare beats en drones aan gouden zanglijnen" (Stephan van Peursem)
"Harmonieuze folkpop in optima forma, afgemaakt met een snufje elektronica" (Ingmar Griffioen)

2. Smith Westerns – Dye It Blonde (album, Domino/Munich)
"Al sinds de barre winterdagen de lenteplaat voor de indiekids" (Menno Visser)
"Eindelijk weer eens een redelijke rechttoe rechtaan  gitaarplaat waar ik erg enthousiast over ben, simpelweg omdat de liedjes zo goed zijn" (Stephan van Peursem)
"Geweldige pretentieloze gitaarpopplaat" (Atze de Vrieze)
"WEEKEEEND! Wat een nummer. De rest van de gitaarplaat is ook errug fijn" (Tamara Jansen)

3. Deerhunter, Melkweg, 2 April
"Mooie shows zijn dat, die met het nummer sterker worden. Deerhunter begon gewoon, won me met Memory Boy, werd legendarisch toen Bradford Cox een stuk tand verloor bij Nothing Ever Happened en dat lange nummer naar een weergaloos hoogtepunt stuwde" (Atze de Vrieze)
"Deerhunter was dynamsich, ontwapend, meeslepend en ontroerend, soms allemaal tegelijkertijd. Heel erg mooi en goed dus..." (Stephan van Peursem

4.
Hollandse Nieuwe 17
"Boordevol schone liedjes, hits in de dop, vernuftige elektronica, ruwe indierock en afgemaakt met Nederbeat, psychstoner, metalcore en een erg geslaagde Go Back To The Zoo remix. Lees en luister!" (Ingmar Griffioen)

5. Anouk - Down & Dirty (single, EMI)
"Nu al de tweede sterke track van Anouk’s aankomende album. Waar soul, pop, hiphop, rock ‘n roll en blues elkaar ontmoeten, smeedt Teeuwen het ijzer, op bijzonder venijnige wijze. #swag" (Erik Zwennes)

6.
Gers - Morgen Ben Ik Rijk
"Morgen Ben Ik Rijk is geweldig. Snel, goed en gewoon erg lekker" (Tamara Jansen)

7. Afscheidsshow LCD Soundsystem @ Madison Square Garden NYC
"Nee, ik ben niet zo’n diehard die de hele nacht wakker blijft om de show te kijken, maar ik heb wel achteraf genoten van de meer dan drie uur durende show die LCD Soundsystem afgelopen zaterdag speelde" (Jochem Boom)

8. Katy B – On A Mission (album, Rinse/Sony)
"Ondanks dat mijn favoriete B-kant Louder er niet op staat, een lekker fruitig album van een dubstepmeisje met veel mediapotentie" (Menno Visser)

9. Roadburn Luisterpaal
"Mooie uitsnede van de Roadburn-bill in albums, die nog verder aangevuld zal worden" (Ingmar Griffioen)

10. 40 jaar OOR jubileumnummer
"Afgelopen week de verhalen uit de oude doos gelezen, met als favoriet de ontmoetingen van Bert van de Kamp met Lou Reed en Iggy Pop. Vroeger man, toen dat allemaal nog gewoon kon" (Atze de Vrieze)DE LIJSTJES:

JOCHEM BOOM DRAAIT:

Afscheidsshow LCD Soundsystem @ Madison Square Garden NYC

Nee, ik ben niet zo’n diehard die de hele nacht wakker blijft om de show te kijken, maar ik heb wel achteraf genoten van de meer dan drie uur durende show die LCD Soundsystem afgelopen zaterdag speelde.

Panda Bear - Tomboy
Panda Bear heeft weer een fantastische popplaat gemaakt, die minstens net zo goed is als Merriweather Post Pavilion, de laatste plaat van zijn andere band Animal Collective.

Foo Fighters - Wasting Light
Ik had eerlijk gezegt niet verwacht dat hij nog veel gedraaid zou worden na het eerste weekend. Maar niets is minder waar. Wasting Light heeft deze week de meeste rondjes gedraaid in mijn speler.


MENNO VISSER DRAAIT:

Katy B – On A Mission (album, Rinse/Sony)

Ondanks dat mijn favoriete B-kant Louder er niet op staat, een lekker fruitig album van een dubstepmeisje met veel mediapotentie.

Smith Westerns – Dye It Blonde (album, Domino/Munich)

Al sinds de barre winterdagen de lenteplaat voor de indiekids.

LMFAO – Party Rock Anthem (single, Universal)

Belachelijk grappige clip, mag er officieel natuurlijk muzikaal niet van houden, maar wat een hit.


ERIK ZWENNES DRAAIT:


Dignan Porch - Deluded (EP, Captured Tracks)
Malle psychedelica en sterke liedjes. Als je er niets mee hebt, lekker negeren. Maar dan ook niet zeggen dat ik het niet getipt heb. Wat een heerlijke EP van deze Londenaren. Iets voor de najaarseditie van London Calling?

Anouk - Down & Dirty (single, EMI)
Nu al de tweede sterke track van Anouk’s aankomende album. Waar soul, pop, hiphop, rock ‘n roll en blues elkaar ontmoeten, smeedt Teeuwen het ijzer, op bijzonder venijnige wijze. #swag

Panda Bear - Tomboy (Album, Paw Tracks/Konkurrent)
In eerste instantie was ik ‘in awe’, daarna bekoelde het enthousiasme even en nu draai ik Tomboy weer met veel plezier. Het is dus sowieso een album dat lekker een tijdje mag broeien op iPods, iPhones, in woonkamers en slaapkamers. Over een paar maanden kan ik er misschien wat zinnigs over zeggen.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:


Panda Bear – Tomboy (Paw Tracks/Konkurrent)
Noah Lennox alias Panda Bear combineert op deze plaat fijne elektronische samplepop, rare beats en drones aan gouden zanglijnen. Alles bij elkaar opgeteld zou de som der delen een zwaar experimentele plaat op moeten leveren, maar Panda Bear weet het geheel toch luchtig en fris te houden. Of het zo’n meesterwerk is als zijn vorige plaat Person Pitch of Merriweather Post Pavilion die hij 2 jaar geleden met Animal Collective maakt moet nog blijken,  maar vooralsnog ben ik verslaafd.

James Blake, Melkweg, 7 april
James Blake toonde zich in Melkweg een opvallende goede live act.
Prachtige beats, stilte, intimiteit en harde bas en overweldigende
muren van geluid zorgden gisteren in de Melkweg voor een bijna fysieke ervaring. Wat mij betreft een van de concerten van het jaar (tot nu toe).

Deerhunter, Melkweg, 2 April
In een week dus 2 keer heel erg verwend qua optredens. Ook Deerhunter in de Melkweg was prachtig. Na een stroef begin kwamen de zaal en Deerhunter met "Memory Boy" helemaal los. Het echte hoogtepunt wasechter Nothing Ever Happened (video) waarbij frontman Bradford Cox zijn voortand verloor toen hij te hard tegen de microfoon aan kwam, maar vrolijk door bleef spelen. Deerhunter was dynamsich, ontwapend, meeslepend en ontroerend, soms allemaal tegelijkertijd. Heel erg mooi en goed dus...


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Smith Westerns - Dye It Blonde (album, Munich)
Veruit mijn meest gedraaide plaat van het jaar tot nu toe, met Weekend als winter-, lente- en zomerhit. De piepjonge garageband uit Chicago heeft een studio ter beschikking gekregen om de liedjes net glad genoeg te strijken. Belangrijkste winstpunt is het naar voren trekken van de leadgitaar, waar nu ineens onbetwiste top hooks uit komen. Geweldige pretentieloze gitaarpopplaat.

Deerhunter live @ Melkweg Oude Zaal 02-04-2011
Mooie shows zijn dat, die met het nummer sterker worden. Deerhunter begon gewoon, won me met Memory Boy, werd legendarisch toen Bradford Cox een stuk tand verloor bij Nothing Ever Happened en dat lange nummer naar een weergaloos hoogtepunt stuwde. Daarna was de concentratie soms even weg, maar ijzersterk bleef het.

40 jaar OOR jubileumnummer
Na twee weken ben ik wel een beetje klaar met die vroeger-was-alles-beter-vibe in de media, maar ik heb me goed vermaakt op het OOR-feest in Paradiso. Geen band gezien, wel van een afstandje stilletje genoten van de grijze coryfeeën van voor mijn tijd nast de ingang en van de jonge honden in de hoek. Afgelopen week de verhalen uit de oude doos gelezen, met als favoriet de ontmoetingen van Bert van de Kamp met Lou Reed en Iggy Pop. Vroeger man, toen dat allemaal nog gewoon kon.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Roadburn Luisterpaal

Mooie uitsnede van de Roadburn-bill in albums, die nog verder aangevuld zal worden. Met o.a. zwaar psychedelische materie van Blood Ceremony, heavy drones en noise van Swans en Earth en met uiteraard ook de curatoren Sunn O))). Iets tammer psychrockende aanraders zijn Wolf People en Black Mountain. Vergeet ook niet nog verder in te luisteren met de Roadburn festivalsampler  met o.a. het geweldige Black Math Horseman en superband Shrinebuilder.

Panda Bear - Tomboy (Paw Tracks/Konkurrent)
Als een klok. Zo opent Tomboy. Animal Collective-oprichter Noah Benjamin Lennox lost de verwachtingen meer dan in met deze vierde plaat van alter ego Panda Bear. Harmonieuze folkpop in optima forma, afgemaakt met een snufje elektronica. Knappe jongen die Slow Motion en Last Night At The Jetty uit m'n hoofd verdrijft.

Hollandse Nieuwe 17
Boordevol schone liedjes, hits in de dop, vernuftige elektronica, ruwe indierock en afgemaakt met Nederbeat, psychstoner, metalcore en een erg geslaagde Go Back To The Zoo remix. Lees en luister!

TAMARA JANSEN DRAAIT:

Smith Westerns - Dye It Blonde (album, Munich)
WEEKEEEND! Wat een nummer. De rest van de gitaarplaat is ook errug fijn. Zonder teveel poespas en gewoon gaan. Volgende week donderdag in Paradiso. Ga daar heen!

Gers - Morgen Ben Ik Rijk
De eerste 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand is Gers Pardoel. En terecht! Morgen Ben Ik Rijk is geweldig. Snel, goed en gewoon erg lekker. De zachte G is trouwens best aandoenlijk, of mag ik dat niet zeggen?

Naked + Famous live in Tivoli Oudegracht 3-4-2011
Het optreden begon erg statisch, waardoor ik vreesde voor een saaie avond, maar daar kwam gelukkig snel verandering in. Wat heeft Alisa Xayalith een stem, wauw. Ik was achteraf niet laaiend enthousiast, maar de band heeft mij zeker vermaakt. Ze zouden leuk staan in de India op Lowlands.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12