Music Store eigenaar Avalon vraagt surseance van betaling aan Music Store eigenaar Avalon vraagt surseance van betaling aan

Gevolgen voor entertainmentbranche nog onduidelijk

, Sander Kerkhof

Music Store eigenaar Avalon vraagt surseance van betaling aan

Gevolgen voor entertainmentbranche nog onduidelijk

Sander Kerkhof ,

Music Store-eigenaar Avalon Wholesale heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt Entertainment Business vanmiddag. Het nieuws is bevestigd door Avalon Entertainment directeur Arthur Weijers.

Gevolgen voor entertainmentbranche nog onduidelijk

Music Store eigenaar Avalon Wholesale heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt Entertainment Business vanmiddag. In een reactie op de website van Entertainment Business zegt Arthur Weijers, directeur van Avalon Media Group, de holdingmaatschappij waar Avalon Wholesale onderdeel van is, de gang van zaken te wijten aan de extreme marktdaling. “Het is helaas niet gelukt om daar doorheen te komen.” De toekomst van het bedrijf is volgens hem nog onduidelijk. "Voordat we daar mededelingen over kunnen doen, zal er eerst met de bewindvoerder gesproken moeten worden. We zullen ons in elk geval maximaal inzetten om te kijken of er met bepaalde onderdelen doorgestart kan worden.” Op dit moment is Weijers, voormalig algemeen directeur van The Entertainment Group, in gesprek over de verdere voortgang.

De problemen kunnen grote gevolgen hebben voor de entertainmentbranche. Avalon Entertainment is een belangrijke speler op de Nederlandse entertainment distributie markt. De Music Store keten - met 120 vestigingen in Nederland - is sinds 2008 onderdeel van Avalon Entertainment. Het gaat volgens een medewerker van Avalon Wholesale om minimaal 250 arbeidsplaatsen. Het bedrijf levert momenteel - naast de eigen Music Store keten - aan honderden klanten in binnen- en buitenland entertainment producten, waaronder Videoland en Movie Max. In juni tekende het in Nieuw Vennep gevestigde bedrijf nog een intentieverklaring met V&D over een toekomstige samenwerking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12