Fusie Live Nation en Ticketmaster zorgt voor stoelendans in ticketwereld

Peter van Ruijven van Ticket Service naar Eventim

Atze de Vrieze ,

De ticketmarkt in Nederland blijft in beweging. Peter van Ruijven is vanaf 1 november ceo van Eventim. Tot augustus was hij nog directeur van Ticket Service Nederland, het bedrijf dat hij zelf oprichtte en jarenlang aanvoerde.

Peter van Ruijven van Ticket Service naar Eventim

De ticketmarkt in Nederland blijft in beweging. Peter van Ruijven is vanaf 1 november ceo van Eventim. Tot augustus was hij nog directeur van Ticket Service Nederland, het bedrijf dat hij zelf oprichtte en jarenlang aanvoerde. Van Ruijven verliet zijn bedrijf toen Ticketmaster, het moederbedrijf van Ticket Service, overgenomen werd door concertgigant Live Nation, op zijn beurt weer eigenaar van MOJO Concerts.

Van Ruijven zegt tegen Entertainment Business: “Eventim behoorde op technologisch gebied altijd al tot de kopgroep en ik denk dat het Eventim-systeem echt een voorsprong heeft op de concurrentie met zijn aantrekkelijke functionaliteit en een uitstekende performance.” Saillant detail: tot voorkort was Eventim de vaste partner van MOJO.

Ticket Service Nederland wordt inmiddels geleid door interim-directeur Roberto Traxel, die ook in dienst is bij MOJO. De overname ligt gevoelig. Concurrenten van MOJO zijn bang dat de concertpromotor toegang heeft tot al hun verkoopgegevens. Van Ruijven noemde de fusie als belangrijkste oorzaak voor zijn vertrek.