Luik na paar shows al op Le Guess Who? Luik na paar shows al op Le Guess Who?

"Ik wil een album maken dat bestaat uit drie vierluiken"

, Christiaan Walraven

Luik na paar shows al op Le Guess Who?

"Ik wil een album maken dat bestaat uit drie vierluiken"

Christiaan Walraven ,

Luik is het soloproject van Lukas Dikker, gitarist bij onder andere Johnny Cage. Hij besloot eerder dit jaar een paar nummers met band op te nemen, waarvan er één op de laatste Hollandse Nieuwe compilatie verscheen. Naar aanleiding daarvan komt hij spelen op het Hollandse Nieuwe podium op Le Guess Who? in Utrecht.

"Ik wil een album maken dat bestaat uit drie vierluiken"

Luik is het soloproject van Lukas Dikker, gitarist bij onder andere Johnny Cage. Hij besloot eerder dit jaar een paar nummers met band op te nemen, waarvan er één op de laatste Hollandse Nieuwe compilatie verscheen. Hierop is experimentele indierock te horen met een lo-fi klinkend noiserandje. Naar aanleiding daarvan komt hij spelen op het Hollandse Nieuwe podium op Le Guess Who? in Utrecht. "Ik schrijf al zes jaar liedjes en had nu een conceptueel geheel geschreven van vier nummers. Een mooi setje dat ik zelf al had opgenomen."

In de band die Dikker om zich heen verzameld heeft, spelen leden van LPG en Herrek, waarbij hij werk heeft gedaan als producer. "Het leek mij leuk om te proberen het live te spelen voor een paar huiskamershows. Ik had genoeg mensen om mij heen om het uit te voeren en het werd toen zo leuk dat we het setje opnieuw hebben opgenomen." De eerste ep die hieruit is voortgekomen was ook de lancering van Samling Recordings, een collectief voor het in eigen beheer uitbrengen van grote en kleine releases binnen in een groep bands rond Utrecht waar naast Luik onder andere I Am Oak, Herrek en Eklin in meedraaien.

Luik heeft live nog maar een handjevol shows gespeeld, maar Dikker ziet wel een toekomst in Luik als band. "Ik ben nu bezig met een paar nieuwe liedjes die ik op Le Guess Who? wil spelen. Volgend jaar zou ik dan graag een album willen uitbrengen dat bestaat uit drie vierluiken." En waarom hij dan niet drie losse ep's uitbrengt of één geheel conceptueel album? "Ik schrijf de nummers gewoon op die manier. Ik wil het ook niet té thematisch maken, maar een album is toch een soort samenvattende vorm."

Binnenkort is Luik te zien op het Hollandse Nieuwe podium tijdens het Le Guess Who? Festival in Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12