Lowlands vanwege BTW-verhoging al 26 november in de verkoop Lowlands vanwege BTW-verhoging al 26 november in de verkoop

BTW-verschil is bijna twintig euro

, Atze de Vrieze

Lowlands vanwege BTW-verhoging al 26 november in de verkoop

BTW-verschil is bijna twintig euro

Atze de Vrieze ,

Gisteravond stemde de Tweede Kamer in met de verhoging van het BTW-tarief op podiumkunsten. Lowlands festival reageert direct door al 26 november te beginnen met de voorverkoop voor 2011.

BTW-verschil is bijna twintig euro

Gisteravond stemde de Tweede Kamer in met de verhoging van het BTW-tarief op podiumkunsten van 6 naar 19%. Het Lowlands festival reageert direct door al 26 november de voorverkoop voor 2011 te starten. Volgens organisator scheelt het bezoekers bijna twintig euro als ze voor 1 januari hun kaarten bestellen. 

De actie was al aangekondigd. Eerder deze week zette het festival met niet mis te verstane termen een slotoffensief in. Bezoekers werden opgeroepen Kamerleden te mailen om hun ongenoegen te uiten. Blijkens een inmiddels verwijderde tweet van CDA'er Ad Koppejan werd daar massaal gehoor aan gegeven. De oppositie was wel gevoelig voor de zorgen van de cultuursector en ook de VVD leek even te twijfelen, maar een alternatief plan van D66, PvdA, GroenLinks, SP en PvdD werd door de regeringspartijen verworpen.

Lowlands is niet de enige die vervroegt begint met de kaartverkoop. Dance-organisator Loveland en festival De Zwarte Cross kondigden dat ook al aan. De acties lijken erop te wijzen dat de BTW-verhoging per 1 januari in veel gevallen geheel in de ticketprijzen verwerkt zal worden. Overigens is de prijs van een Lowlands-kaartje ten opzichte van vorig jaar tien euro duurder geworden, los van de BTW-verhoging.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12