Knalpot neemt debuutalbum op in Polen Knalpot neemt debuutalbum op in Polen

“De sound is elektronischer en we gebruiken veel meer bassen”

, Christiaan Walraven

Knalpot neemt debuutalbum op in Polen

“De sound is elektronischer en we gebruiken veel meer bassen”

Christiaan Walraven ,

Amsterdamse Hollandse Nieuwe Knalpot bestaat pas drie jaar, maar heeft er al acht buitenlandse tours op zitten. Nu de band op het Hollandse Nieuwe podium op Le Guess Who? staat is het hoog tijd om het duo weer eens aan de tand te voelen.

“De sound is elektronischer en we gebruiken veel meer bassen”

Amsterdamse Hollandse Nieuwe Knalpot bestaat pas drie jaar, maar heeft er al acht buitenlandse tours op zitten. Het duo, bestaande uit gitarist Raphael Vanoli en drummer Gerri Jäger, heeft een zeer overweldigende sound, waardoor ze voor sommigen te onnavolgbaar zijn. Voor anderen zijn ze een revelatie, wat leidde tot optredens op onder andere Lowlands en North Sea Jazz. Nu de band op het Hollandse Nieuwe podium op Le Guess Who? staat is het hoog tijd om het duo weer eens aan de tand te voelen.

Op het moment van schrijven zit de band in Polen voor opnamesessies van het debuutalbum, dat volgend jaar moet verschijnen. "We nemen vijf dagen op in the middle of nowhere, in een mooie boerderij in de bergen tussen de bomen. Het is een top studio, geen Poolse DIY-vibe; de eigenaar is een Amerikaan en een oude vriend van ons. Wij krijgen hier topkwaliteit en hebben tegelijkertijd rust in deze mooie wilde natuur. We experimenteren en schrijven. Sommige nummers zijn al af, andere dingen moeten we nog afmaken."

Muzikaal is er inmiddels van alles veranderd. Zo vertelt Vanoli dat we veel meer bassen kunnen verwachten en dat er meer elektronica gebruikt wordt. Dat zullen we ook op Le Guess Who? gaan terughoren: "We gaan zeker nieuw materiaal spelen, we hebben een hoop nieuwe stukken. Het is een veel bredere sound. Sommige mensen vonden ons oude werk moeilijk toegankelijk. Ik denk dat het nieuwe materiaal beter te begrijpen zal zijn."

Om fulltime met de muziek bezig te kunnen zijn, heeft Knalpot inmiddels een manager aangesteld en gaan de boekingen nu via Alles Los. Zij zijn nu aan het boeken voor de album release tour, die in april en mei van volgend jaar gepland staat. "Het gaat nu veel beter. We hoeven niet telkens onze mail te lezen en kunnen ons op de muziek concentreren, dat is te gek."

De band weet nog niet waar het nieuwe album zal worden uitgebracht, maar er wordt wel over een label nagedacht.

Knalpot staat op 25 november tijdens Le Guess Who? op het Hollandse Nieuwe podium in dB's.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12