Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Middelburg, Emmen en Amersfoort Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Middelburg, Emmen en Amersfoort

Acht Hollandse Nieuwe podiumplekken in drie dagen

, Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe-podia op Popronde in Middelburg, Emmen en Amersfoort

Acht Hollandse Nieuwe podiumplekken in drie dagen

Ingmar Griffioen ,

Deze week komt de Popronde naar drie steden en dus kun je van donderdag tot en met zaterdag voor Hollandse Nieuwe podia terecht in respectievelijk Middelburg, Emmen en Amersfoort. En voor veel gratis muziek uiteraard.

Acht Hollandse Nieuwe podiumplekken in drie dagen

Deze week komt de Popronde naar drie steden en dus kun je van donderdag tot en met zaterdag voor Hollandse Nieuwe podia terecht in respectievelijk Middelburg, Emmen en Amersfoort. En voor veel gratis muziek uiteraard. In Middelburg staat het Hollandse Nieuwe podium in Café de Barrel. De Popronde doet ditmaal ook Drenthe aan, waarmee het rondreizende festival voor het eerst in alle provincies present is. In Emmen moet je voor je portie Hollandse Nieuwe in De Brasserie zijn en in Amersfoort vind je het podium in café Coffee Corazon. Liefst vier Hollandse Nieuwe acts treden daar op.

Hollandse Nieuwe en Popronde komen naar je toe deze herfst. In 24 speelsteden verrijst een Hollandse Nieuwe podium en zo zagen we al negentien Hollandse Nieuwe podia verrijzen tijdens dit Popronde-seizoen. Deze week brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe weer acht acts op de been op de Hollandse Nieuwe-acts podia in het zuiden, het oosten en het midden van het land. In de geest van de Popronde zijn ook die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

Donderdag bezoek je in de Zeeuwse hoofdstad Café de Barrel om de Hollandse Nieuwe act The Cosmic Carnival hun vintage rootsrock te zien presenteren. Vrijdag ga je naar De Brasserie in Emmen. Daar zie je drie HN-shows: de Haagse psych- en progrockende jonkies van Starcatcher, de aanstormende folkies van I am Oak uit Utrecht en wederom de Grote Prijs-winnaars van The Cosmic Carnival. Voor zaterdag moet je zeker tijd inruimen, want in Amersfoort pakken ze bijzonder groots uit op de Popronde: met liefst 58 shows op 30 locaties steken ze zelfs startstad Nijmegen naar de kroon. Het Hollandse Nieuwe-podium in café Coffee Corazon is ook al groots met vier acts. Achtereenvolgens zie je Homemade Empire (Utrechtse folky songwriter gaat deze maanden op Europese tour), wederom het nu steeds strakker spelende I am Oak, de Rotterdamse rammelende art-popgroep rond Yoshimi! en flitsende funkmeester Marlon Penn.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Donderdag 4 november
Studentenbar De Barrel, Bachtensteene 14 Middelburg
20.30 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnaar op vintage rockgebied)

Vrijdag 5 november
Café De Brasserie, Hoofdstraat 53, Emmen
22.15 uur: Starcatcher (psychedelische, alternatieve progrock uit de Hofstad)
23.15 uur: I am Oak (prachtige indiefolk uit de Domstad)
00.15 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnaar op vintage rockgebied)

Zaterdag 6 november
Coffee Corazon, Krommestraat 18, Amersfoort
20.45 uur: Homemade Empire (songwriter Bart de Kroon op eigen benen)
21.45 uur: I am Oak (prachtige indiefolk uit de Domstad)
22.45 uur: Yoshimi! (eigenzinnige rammelpop en elektronica uit Rotterdam)
23.45 uur: Marlon Penn (opzwepende funkrock, de nieuwe Prince)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12