Dimitri brengt nieuw materiaal uit bij maatje Carl Craig Dimitri brengt nieuw materiaal uit bij maatje Carl Craig

Tweede editie van allnighter in Trouw uitverkocht

, Sander Kerkhof

Dimitri brengt nieuw materiaal uit bij maatje Carl Craig

Tweede editie van allnighter in Trouw uitverkocht

Sander Kerkhof ,

Hij verruilde het dj-bestaan voor een plek op het platteland, maar kon de verleiding van de draaitafels toch niet weerstaan. Dimitri komt nu met zijn eerste eigen release sinds mensenheugenis, op het label van collega Carl Craig.

Tweede editie van allnighter in Trouw uitverkocht

Met het toepasselijk getitelde Kick Off brengt Dimitri Kneppers voor het eerst sinds lange tijd weer eigen materiaal uit. Hij is blij met de release op Planet E, het label van Carl Craig. “Het is een hoogstaand kwaliteitslabel.” De veteraan is al lang bevriend met Craig. “Ik ken hem nog uit de begintijd, het was echt nog een jochie, een discipel van Derrick May. De eerste keer dat Carl naar Europa kwam heb ik met hem gedraaid en zijn eerste live set in Nederland was tijdens mijn eigen Hi-Tech Soul Movement in de Roxy.” Hij  heeft flink wat materiaal op de plank liggen. “De eerstvolgende release is Epic, een housey track. Ik bied de muziek nu eerst aan Carl aan, maar weet niet of het iets is voor Planet E.”

De pianosamples in het nummer komen voort uit een project dat Kneppers aan het ontwikkelen is op basis van Canto Ostinato, Simeon Ten Holt’s legendarische, repetitieve avondvullende stuk voor twee tot vier piano’s. “Ik ga een toegankelijkere versie maken. De sfeer van dat nummer past goed in deze tijd. Heel hypnotiserend, heel trancey.”Canto Ostinato moet volgend jaar in première gaan, met live piano en Dimitri achter de laptop. Op de b-kant van Kick Off staat een beatloze remix van Craig zelf, later dit jaar volgt een tweede 12’’ met een tweede Craig remix en eentje van Orlando Voorn. “Derrick May heeft ook een nieuwe edit gemaakt in zijn typische eigen stijl. Heel energiek. Die komt misschien ook nog uit. Dat is vrij uniek.”
 
Afgelopen zomer keerde Dimitri na drie jaar afwezigheid terug achter de decks met een marathonset in de Amsterdamse club Trouw. “Ik was bloednerveus”, zegt hij aan de vooravond van de tweede editie, op 20 november. “Trouw was een geweldige ervaring, ik had sowieso al drie jaar niet voor publiek gestaan.” Vanaf nu is Dimitri ieder kwartaal terug in Trouw voor een allnighter. De club aan de Amsterdamse Wibautstraat voelt na de eerste editie al als een fijne nieuwe thuisbasis."Topgeluid en over het algemeen een goede line-up en een liefhebberspubliek. Het mooie is dat je tijdens de eerste editie een mooie mix zag van de aanhang van vroeger en het jonge publiek van Trouw.”

Volgend jaar wil Kneppers ook veel gaan draaien in het buitenland. “Ik ben naast Europa ook bezig met Australië en ga ik februari naar Zuid-Amerika.” Dat is vooral dankzij contacten van vroeger. “Ik heb toch een naam opgebouwd in de scene.” Ook wil hij verderop in het jaar live gaan optreden. “Ik ben er nog over aan het nadenken in welke vorm. Het moet er niet uit zien alsof ik mijn e-mail sta te checken.”

Bij zijn terugkeer heeft Kneppers zich duidelijk voorgenomen om niet te veel hooi op zijn vork te nemen. Op het zakelijke vlak pakt hij  het wat professioneler aan en je zult hem niet zo vaak meer in het nachtleven tegen komen. “Ik zit vijf dagen per week in de studio, terwijl ik vroeger helemaal gefocust was op het draaien. Ik dj nu maximaal één keer per week. En aan afters doe ik helemaal niet meer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12