The Opposites: "Alsof we heel erg onder de loep liggen" The Opposites: "Alsof we heel erg onder de loep liggen"

"We hebben geoefend voor Pinkpop, maar het heeft niks geholpen."

, Tekst en foto Pierre Oitmann

The Opposites: "Alsof we heel erg onder de loep liggen"

"We hebben geoefend voor Pinkpop, maar het heeft niks geholpen."

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

Hiphop is een schaars goed op Pinkpop. We spraken met hiphopduo The Opposites: Willem de Bruin en Twan van Steenhoven (Willy & Big2).

"We hebben geoefend voor Pinkpop, maar het heeft niks geholpen."

Hiphopduo The Opposites scoort hits aan de lopende band. Met Broodje Bakpao scoorde The Opposites zelfs een nummer één-hit. Willem de Bruin & Twan van Steenhoven (Willy & Big2) zijn hun grootste hit nog niet moe, maar verwachten nog meer hits te scoren de komende jaren. "Dan beginnen we met Broodje Bakpao", meent Van Steenhoven. "Als we dan nog niet dood zijn."

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
Van Steenhoven: "We hebben geoefend. Maar het heeft niks geholpen." De Bruin: "Ik heb een beetje in de studio zitten kloten. Ow, en ik ben naar Paradiso geweest!" Beiden: "Major Lazer, duhduhdur duhduhdur!" Even later gaan de heren serieus in op de vraag. "Van alle festivals geeft Pinkpop de meest spanning," aldus Van Steenhoven. "We zijn een van de weinige hiphop-acts ooit die op Pinkpop gespeeld hebben, dus het alsof we heel erg onder de loep liggen." De Bruin is het daar mee eens. "Het is gewoon een eer."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"In onze rider staat een fles Jack Daniels. Als we die missen ga ik heel snel depressief naar huis," aldus Willy. "Hij dan, hè," voegt Big2 toe. "Ik mis het af en toe wel dat mijn vrienden op zaterdagavond gaan stappen en biertjes drinken, terwijl ik sta op te treden." Willy: "Hij dan, hè."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS EEN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Motörpop," antwoordt Van Steenhoven. Hij bladert het programmaboekje door. "John Mayer vind ik echt vet. Vind je niet? Het past niet bij mijn imago natuurlijk." Zijn collega noemt een andere band. "We hebben in Nederland de Zwarte Cross, dus we kunnen het ook Heavy Cross noemen (naar album van Gossip, -red.)."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"Vandaag doken we het publiek in," vertelt De Bruin. "Ik dook op een stel meiden. Volgens mij heb ik er een paar zwanger gemaakt." Van Steenhoven: "Bij mij stonden alleen maar kerels, die hebben mij bezwangerd."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"Vandaag," lachen de rappers. Ook de afgelopen editie van Lowlands staat De Bruin nog goed bij. "In de Magneetbar. Ik was een mijl hoog. Ik zat op een planeet die nog niet eens bestond, ik had geen slaapplek, dus ben ik toen in een caravan geslapen. Daat gaat Licht Uit over."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
Een favoriet kan het duo niet noemen. "Er zijn meerdere festivals, die allemaal anders zijn. Ieder nummer brengt een ander gevoel over."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"Precies dat," grapt Van Steenhoven. "Het klinkt ontzettend corny, maar wij steken liever tijd in goede muziek. Een mooie sfeerfoto bijvoorbeeld. Die dildo's laten we achterwege."

Meer Opposites op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/The-Opposites.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12