Spotify online in Nederland Spotify online in Nederland

Single Guus Meeuwis met Marco Borsato als lokkertje

, Ingmar Griffioen

Spotify online in Nederland

Single Guus Meeuwis met Marco Borsato als lokkertje

Ingmar Griffioen ,

Spotify is vandaag, dinsdag 18 mei, van start gegaan in Nederland. De Zweedse online muziekdienst is hier in drie formats beschikbaar: Spotify Open (gratis met reclame), Unlimited (Spotify reclamevrij op je pc voor €4,99 per maand) en Premium; muziek on- en offline op je pc en mobiel voor €9,99.

Single Guus Meeuwis met Marco Borsato als lokkertje

Spotify is vandaag, dinsdag 18 mei, van start gegaan in Nederland. De Zweedse online muziekdienst is ons land in drie formats beschikbaar: Spotify Open (gratis met reclame), Unlimited (Spotify reclamevrij op je pc voor €4,99 per maand) en Premium; muziek on- en offline op je pc en mobiel voor €9,99 per maand.

Nederlandse gebruikers worden gelokt met de single Schouder Aan Schouder van Guus Meeuwis en Marco Borsato, de eerste samenwerking tussen de twee zangers, die vrijdag pas de officiële release beleeft.

Eerdere berichtgeving over uitstel bleek ongegrond; Spotify heeft tijdig een licentiedeal met Buma/Stemra weten te sluiten voor alle streaming content. Buma directeur Hein van der Ree erkent het belang in het persbericht: "Het is belangrijk dat de mensen die de muziek maken, de schrijvers en componisten die wij vertegenwoordigen, naar behoren beloond worden wanneer hun werken gebruikt worden."

Dankzij deals met major labels als Universal Music Group, Sony BMG, EMI Music, Warner Music Group, Merlin en The Orchard en Nederlandse indielabels biedt Spotify ongelimiteerde toegang tot een catalogus van ruim acht miljoen tracks, die afhankelijk van de abonnementsvorm op de computer en de mobiele telefoon, on- en offline te beluisteren zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12