Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) over Pinkpop : “De komende dagen gaan we bikkelen” Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) over Pinkpop : “De komende dagen gaan we bikkelen”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) over Pinkpop : “De komende dagen gaan we bikkelen”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Simon Akkermans (C-Mon & Kypski): “Vanaf morgen gaan we drie dagen bikkelen om alles goed te krijgen voor het optreden.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Het is niet de eerste keer dat C-Mon & Kypski op Pinkpop speelt. Eerder deed de band dat in 2007, toen nog in de tent. Aankomende zaterdag staan ze op het hoofdpodium. Simon Akkermans: “Het optreden op Pinkpop drie jaar geleden kwam voor ons als een verrassing. We hadden nog niet op Lowlands gestaan en Pinkpop voelt toch als nog een stap meer richting mainstream. Maar het pakte goed uit. Toen dachten we: oké, we kunnen dit aan.” 

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“Nee. We zijn pas vanochtend teruggekomen uit Shanghai, waar we optraden op de World Expo. Het tijdsverschil en de lange reis is nog duidelijk voelbaar. We zijn moe en hebben daarom besloten het vandaag rustig aan te doen. Vanaf morgen gaan we drie dagen bikkelen om alles goed te krijgen voor het optreden. We hebben een aantal dingen op stapel liggen. Fay Lovsky doet mee. Haar hebben we leren kennen tijdens de Nederpopshow. En ook Benjamin Herman en Pete Philly. Pete hebben we op het laatste moment gevraagd. We hebben zeker een duidelijk beeld hoe we ons optreden willen hebben, maar we houden er ook van om ad hoc iets te regelen.”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Normaliter is het optreden je repetitie, maar voor Pinkpop gaan we drie dagen de repetitieruimte in. Je nodigt speciale mensen uit, je past je setlist aan. Zo is er voor overdag geen lichtshow, dus moet het muzikaal goed staan. Dus haal je de gedetailleerde dingen en de solo’s eruit. Het moet niet te vaag worden.”  

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“Mijn ouders wonen in Limburg. Ik slaap bij hen, dus ik blijf zeker hangen.”
 
WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Het applaus na ons optreden op Pinkpop in 2007 dat zeker tien minuten lang aanhield. Het was oorverdovend hard. Met de vingers in onze oren keken we elkaar met een grote glimlach aan. We konden ook niets doen, er was geen toegift ingepland. Als we er iets van hebben geleerd, dan is het wel dat je bij een goeie set een toegift inbouwt.” 
 
WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?

“The Prodigy, dat lijkt me wel lachen. Ze lijken me in elk geval interessante figuren.” 

C-Mon & Kypksi speelt op de Pinkpop zaterdag om 14.50 uur. Check onze nieuwe Pinkpop festivalsite waar tijdens het festival alles bij elkaar komt: recensies, foto's, live-beelden, Twitter, Youtube en meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12