Rapper Joe Kickass op internationale festivals Rapper Joe Kickass op internationale festivals

Nederlandse mc presenteert 5 juni debuutalbum in Bitterzoet

, Erik Zwennes

Rapper Joe Kickass op internationale festivals

Nederlandse mc presenteert 5 juni debuutalbum in Bitterzoet

Erik Zwennes ,

Drie jaar werkte Joe Kickass aan zijn debuutalbum Mind Joe. Op 5 juni is dan eindelijk de release in de hoofdstedelijke Bitterzoet. “Ik ben enorm trots. Dit is de plaat die ik voor ogen had. Dit is het beste van drie jaar muziek maken die goed voelt.”

Nederlandse mc presenteert 5 juni debuutalbum in Bitterzoet

Drie jaar werkte Joe Kickass aan zijn debuutalbum Mind Joe. Op 5 juni is dan eindelijk de release in de hoofdstedelijke Bitterzoet. Het gaat volgens Joe een ouderwets hiphopfeestje worden. “Ik ben enorm trots. Dit is de plaat die ik voor ogen had, maar zo ver leek. Dit is het beste van drie jaar de muziek maken die goed voelt.”

Voor het album werkt Joe samen met producersduo Killing Skills. Via Joe’s zus belandde enkele demo’s bij de mannen die direct onder de indruk waren. Een eenmalige samenwerking  verwerd tot drie jaar lang gepassioneerd muziek maken. Na twee jaar besloten ze zich te focussen op een album. Eerder werd al de EP Let Me Introduce gratis aangeboden via het Duitse vinyllabel Project: Mooncircle. Na 50.000 downloads heeft Joe niet meer aangeklopt voor downloadcijfers.

Intussen werkte Joe Kickass ook met de Duitse mc Morlockk Dilemma. Hij stond op de EP van Amsterdammer Suga Cane a.k.a. Redlight Boogie" en binnenkort wordt de clip geschoten bij zijn samenwerking met de Poolse rapper O.S.T.R.. “Hij is heel groot in Polen, je kunt hem vergelijken met de naam die Opgezwolle in Nederland heeft opgebouwd,” aldus Joe. Er staan al livedata gepland in Polen en hij is uitgenodigd voor het Tsjechische Hip Hop Kemp festival. Ook speelt hij binnenkort in Dresden, Berlijn en op het gerenommeerde Duitse Splash Festival met onder meer Missy Elliott, Nas en Raekwon.

Maar eerst is het tijd voor zijn eigen albumrelease. In het voorprogramma staan rapper Tastic en labelgenoten Numaads (met producer Sense van The Q4) die hun nieuwste clip komen primeuren. “Dit wordt een hiphopfeestje zoals je ze vroeger had, met oude videobeelden en een goede dj.” De plaat is al te bestellen en uiteraard ook op vinyl verkrijgbaar. De eerste goede recensie uit Engeland is ook al binnen.

Ondertussen blijven Joe Kickass en Killing Skills gewoon nieuwe muziek maken. Het concept voor de volgende EP is al bedacht. Deze plaat gaat Joe Goes heten en zal een muzikale reis omvatten. “Het idee is om lokale volksmuziek te samplen tot hiphopbeats. Een eerste nummer Joe Goes Africa is al te horen op de eerste EP.”

Beluister Mind Joe nu op de Luisterpaal.

We spraken al eerder met Joe Kickass en Killing Skills.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12