Pinkpop-opener Sungrazer tekent internationaal contract Pinkpop-opener Sungrazer tekent internationaal contract

“Eindelijk durfden we Elektrohasch te mailen”

, Fiona Fortuin

Pinkpop-opener Sungrazer tekent internationaal contract

“Eindelijk durfden we Elektrohasch te mailen”

Fiona Fortuin ,

De Limburgse stonerband Sungrazer heeft getekend bij Elektrohasch Schallplatten, het Duitse label van Colour Haze zanger Stefan Koglek. Zanger/gitarist Rutger: Het gaat zo gigantisch goed met ons, dat we
Koglek durfde te mailen."

“Eindelijk durfden we Elektrohasch te mailen”

Vorige maand bracht Nu of Nooit winnaar en zodoende Pinkpop- opener Sungrazer een EP uit. De Limburgse stonerband had de muziek ook graag op vinyl zien verschijnen, maar helaas was daar geen geld voor. Maar Sungrazer ziet zijn wens alsnog in vervulling gaan. De band heeft getekend bij Elektrohasch Schallplatten, het Duitse label van Colour Haze zanger Stefan Koglek. 

Zanger/gitarist Rutger Smeets: “Sinds het winnen van de Nu of Nooit contest en ons optreden bij De Wereld Draait Door gaat het gigantisch snel met ons. We hebben een boel optredens. Van dat succes hebben we eigenlijk gebruik gemaakt. Het moment was daar dat we naar Koglek durfden te mailen. Hij mailde vrij snel terug, hij vindt onze muziek te gek en wilde het graag uitbrengen.”

De vinylversie van de EP wordt een speciale uitgave met een nieuw nummer: Intermezzo, een song waarop saxofoniste Conny Schneider meedoet. “Het is een dromerig, sfeervol nummer geworden.” De labeldeal zorgt ervoor dat de plaat wereldwijd wordt gedistribueerd. “Maar het makkelijkste is nog om hem via onze site of het label te bestellen. Wanneer Colour Haze ergens speelt, heeft de band een stand staan met eigen spullen maar ook met LPs van zijn signings.”  

Elektrohasch heeft naast Sungrazer ook bands als Causa Sui, My Sleeping Karma en Los Natas onder zijn hoede. Colour Haze is één van de favoriete bands van Sungrazer. “Zijn muziek spreekt ons gigantisch aan. Het is vergelijkbaar met Kyuss, maar dan met een minder agressieve benadering. Koglek is ook een van de initiators van het Duna Jam festival. Daar komt de top of the bill van de stonermuziek. Wie weet lukt het ons ook om ooit daar te staan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12