Phil Tilli (Moke) over Pinkpop: “Dat we in zo’n korte tijd terug mogen komen, is bizar” Phil Tilli (Moke) over Pinkpop: “Dat we in zo’n korte tijd terug mogen komen, is bizar”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

Phil Tilli (Moke) over Pinkpop: “Dat we in zo’n korte tijd terug mogen komen, is bizar”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Phil Tilli van Moke over Pinkpop: “We zijn een doorgewinterde band, maar voor zoiets speciaals als Pinkpop ga je graag nog eens extra het oefenhok in.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Moke staat dit weekend voor de tweede keer op Pinkpop, maar anders dan in 2008 spelen ze dit keer speciaal met het Metropole Orkest. Gitarist Phil Tilli: “Dat we in zo’n korte tijd terug mogen komen, is bizar. Zeker voor ons, we vinden Pinkpop de mooiste plek om op te treden. We zijn opgegroeid met het festival. Een optreden op Pinkpop houdt je tegelijkertijd ook scherp. Zou Jan Smeets ons dit jaar niet terug hebben gevraagd, hadden we misschien toch iets van teleurstelling gevoeld. Zo’n tweede kans geeft aan dat je je verder hebt ontwikkelt als band. Ik kijk nu al uit naar misschien wel een derde keer Pinkpop.”


ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“Sinds we met het Metropole Orkest in februari dit jaar de studio in zijn gegaan voor een album, zijn we er eigenlijk al mee bezig. Als je alle uren die we aan onze samenwerking hebben gespendeerd, in geld zou uitbetalen, konden we op een mooie vakantie. Donderdag doen we een laatste repetitie met het orkest, vervolgens gaan we diezelfde dag nog naar Limburg, waar we in Venlo een warming up doen. We spelen op de zaterdag op Pinkpop, maar we vinden het fijn om de dag ervoor al de sfeer op het festival te proeven. Het is net als het Nederlands elftal, dat komt ook niet pas op de dag van een belangrijke wedstrijd aan op de plek. Op zo’n moment wil je bij elkaar zijn, op de dag zelf met zijn allen fris aan het ontbijt zitten.”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“We zijn een doorgewinterde band, maar voor zoiets speciaals als Pinkpop ga je graag nog eens extra het hok in. Dat is ook prettig. Een festivaloptreden kan niet uitlopen. Het moet niet alleen goed zijn, maar ook binnen de tijdspanne vallen. Daarbij speelt ook nog eens het orkest mee, dus een extra goede voorbereiding is wel van belang. Zodat je weet dat je het voor elkaar hebt.”
 
BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“We hebben diezelfde avond een show in Oosterhout, dus we moeten meteen door. Helaas, want ik was graag gebleven. De show op het Parkfeest in Oosterhout stond al voordat bekend werd dat we op Pinkpop mochten spelen. Maar als we net op Pinkpop hebben gespeeld, weet ik zeker dat heel scherp zullen zijn in Oosterhout. Het optreden daar zal dus zeker goed zijn.”
 
WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“In 2008 hoorde ik een uur voor ons optreden op Pinkpop dat mijn moeder op sterven lag. De steun van de andere jongens heeft mij toen enorm geholpen. Heel bijzonder was dat. Diezelfde dag ontmoette ik daar Annemieke (Schollaardt, dj van 3FM, FF). Volgende maand ga ik met haar trouwen. Pinkpop 2008 is voor mij het jaar van de levensbepalende veranderingen.”

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Eric Corton, om bier met hem te drinken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12