Nieuw festival Off Centre van start Nieuw festival Off Centre van start

Evenement in de Melkweg gaat voor 1+1=3

, Atze de Vrieze

Nieuw festival Off Centre van start

Evenement in de Melkweg gaat voor 1+1=3

Atze de Vrieze ,

Terwijl 3VOOR12 massaal de koffers pakt voor Pinkpop, gaat in Amsterdam vandaag een ander evenement van start: Off Centre. Off Centre wordt van 26 tot en met 29 mei gehouden en is het wat vooruitstrevender kleine broertje van 5 Days Off, experimenteler, spannender.

Evenement in de Melkweg gaat voor 1+1=3

Terwijl 3VOOR12 massaal de koffers pakt voor Pinkpop, gaat in Amsterdam vandaag een ander evenement van start: Off Centre. De naam zal veel velen nog onbekend zijn, maar het dansfestival wordt dan ook voor het eerst gehouden. Off Centre wordt van 26 tot en met 29 mei gehouden en is het wat vooruitstrevender kleine broertje van 5 Days Off, experimenteler, spannender. "We zoeken vooral de cross-over", vertelt programmeur Hidde Pluymert, die normaal gesproken verantwoordelijk is voor de Klinch-avonden in de Melkweg. "Tussen dubstep en house, tussen techno en elektronica. Die cross-over is altijd het meest vooruitstrevend, het 1+1=3 effect. Wij gaan voor die 3."

Pluymert probeert zijn evenement vooral als festival op de kaart te zetten, en niet als losse dansavonden. Dat lukt aardig, vindt hij zelf. De passe-partouts zijn inmiddels uitverkocht. "Je kunt natuurlijk mensen proberen te trekken met een aantal specifieke namen op de line-up, maar we hebben juist geprobeerd het als geheel neer te zetten. Op de lange termijn wil je dat mensen daar op af komen. Als je de Melkweg binnen komt zul je meteen het gevoel hebben op een festival te zijn. Er hangen vijftig monitoren, die het midden houden tussen een installatie en bewegwijzering." Het meest populair tot nu toe is zaterdagavond, die een stevige basis heeft met dubstep-dj Mala. "Op diezelfde avond zijn James Blake en Mount Kimbie de meest hete nieuwe namen. De kans zit erin dat ze op de avond zelf nog besluiten samen op te treden."

Naast deze drie staan onder meer Gui Boratto, Kode9, James Holden en Dopplereffekt op het programma. 3VOOR12 neemt sets op tijdens het festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12