DeWolff over Pinkpop: “Met The Prodigy zou ik niet snel een praatje over het weer maken” DeWolff over Pinkpop: “Met The Prodigy zou ik niet snel een praatje over het weer maken”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

DeWolff over Pinkpop: “Met The Prodigy zou ik niet snel een praatje over het weer maken”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Robin Piso van DeWolff: “Er is niets om bang voor te zijn.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

DeWolff is een  jonge band. Eind vorig jaar presenteerde het trio het psychedelische bluesrockdebuut Strange Fruits and Undiscovered Plants en nu al staan ze op Pinkpop. Voor zanger Robin Piso (19 jaar) wordt het zijn allereerste Pinkpop. “Mijn ouders hadden de regel dat ik pas vanaf mijn zestiende naar festivals mocht. Naar Rock Werchter en Lowlands ben ik al geweest. In 2008 zou ik naar Pinkpop gaan, ik had al een kaartje, maar dat heb ik toen moeten verkopen. Tot onze verrassing haalden we dat jaar de finale van de Kunstbende. Daarvoor heb ik mijn vakantie naar Venetië moeten verzetten, waar een enorm prijskaartje aan hing. Maar we hebben de Kunstbende gewonnen, en misschien wel dankzij die prijs ga ik nu alsnog. Met band!” 


ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?

“Vorig jaar hing in de lucht dat we misschien voor Pinkpop gevraagd werden. Eerlijk, ik denk dat we er toen nog niet klaar voor waren. Nu wel. We hebben veel gespeeld, ook in het buitenland en op andere grote festivals. Op 5 mei speelden we op het bevrijdingsfestival in Groningen voor een gigantische mensenmassa. Het was een enorme ervaring. Ik denk dat de omvang van dat optreden wel te vergelijken is met Pinkpop. Hoewel ik nog niet eerder op Pinkpop ben geweest, dus niet goed weet wat te verwachten, zal dit festival waarschijnlijk nog magischer voelen.”
 
BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Bij het zien van Pinkpopbeelden, krijg ik wel wat zenuwen, maar er is niets om bang voor te zijn. Het is juist heel cool om daar te staan. We zijn bezig met nummers voor een nieuw album, hopelijk kunnen we deze zomer de studio in. Maar dit weekend zullen we ze nog niet live spelen. Tijdens zo’n show wil je overtuigen, dus moet je dat doen waar je al goed in bent.”  

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?

“We zijn er alle drie de dagen, om veel bands te kijken zoals The Prodigy en Triggerfinger, maar ook om veel promo te doen. Er staan veel interviews op de planning en we worden gevolgd door een cameraploeg voor een korte docu over ons.”

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“De Pinkpoppersconferentie in Paradiso. We speelden daar, dat was erg cool. Giel Beelen presenteerde de show en bij de bekendmaking van de namen gilde het publiek heel hard. Ik kreeg daar al een beetje het festivalgevoel.”

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?

“Triggerfinger, al spreken we hen wel vaker op festivals. Liever kom ik The Prodigy niet tegen, dat lijken me super enge mensen met enge make-up, neusringen en witte haren. Als blijkt dat ik achter hen sta bij de catering, dan zou ik serieus schrikken. Ik zou niet snel een praatje over het weer met ze maken.”

DeWOlff speelt op de Pinkpop zondag om 12.45 uur. Check onze nieuwe Pinkpop festivalsite waar tijdens het festival alles bij elkaar komt: recensies, foto's, live-beelden, Twitter, Youtube en meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12