Caro Emerald heeft geen tijd om aan een nieuw album te werken Caro Emerald heeft geen tijd om aan een nieuw album te werken

"Op Bevrijdingsfestival besefte ik pas hoe populair ik ben"

, Tekst en foto Pierre Oitmann

Caro Emerald heeft geen tijd om aan een nieuw album te werken

"Op Bevrijdingsfestival besefte ik pas hoe populair ik ben"

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

Caro Emerald beleeft de tijd van haar leven. "Het heeft geen zin om vooruit te kijken naar iets dat pas over een half jaar gaat gebeuren. Er is genoeg aan de hand."

"Op Bevrijdingsfestival besefte ik pas hoe populair ik ben"

Met een bulk popprijzen, nominaties en een gevulde agenda onder de arm beleeft Caro Emerald de tijd van haar leven. Ze leeft in het moment. "Het heeft geen zin om vooruit te kijken naar iets dat pas over een half jaar gaat gebeuren. Er is genoeg aan de hand."

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"Ik ben naar Parijs geweest om Back It Up te pluggen. Er was een showcase in een leuk klein tentje daar. Het was niet druk, maar er waren wel veel mensen uit het wereldje. In september komt Back It Up uit bij Sony in Frankrijk en Zwitserland." Volgens de zangeres was er 'discussie' over wat de volgende single in Nederland zou worden. "We hebben uiteindelijk gekozen voor That Man, omdat de fans dat het beste nummer vinden. Omdat het heel jazz-georiënteerd is, weten mensen ook meteen wat ze van het album kunnen verwachten."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Mijn vriend. Maar ook mijn vriendinnen. Afspreken is lastig en ik kan niet overal bij zijn."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Rammstein. Ik heb het nooit gezien, maar hun show lijkt me tof. Ik kan alleen niet door die herrie heenluisteren."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"De afgelopen tijd ben ik veel te druk bezig geweest met optredens, dus ik heb geen tijd gehad om iets speciaals in te studeren. Ik heb niet eens tijd om aan een nieuw album te werken."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"Bevrijdingsfestival in Roermond was mijn eerste festival. Dat was best heftig. Het klinkt misschien stom, maar dat was ook het eerste moment waarop ik besefte hoe populair ik nu ben. Mensen reageerden hysterisch. Er moest zelfs beveiliging aan te pas komen, omdat mensen met camera's over de hekken klommen om een foto te maken."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?

"Laat ik voorop stellen dat ik een slechte concertbezoeker ben. Dat is omdat ik 's avonds vaak werk. Vroeger ben ik wel eens naar Dynamo geweest en later naar North Sea Jazz. Ook heb ik al eens op Lowlands gespeeld met een coverbandje. We waren een soort pauzeact. Dit jaar sta ik niet op Lowlands."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"Ik weet zo snel niks tofs. De eerste zending van mijn album hebben we zelf ingepakt. Een vriendin van mij heeft een foto van mijn gemaakt met een cd in mijn handen en met een labelprinter daar een sticker van gemaakt. Die hebben we in vijf cd-hoesjes geplakt. Tot nu toe is daar pas één van boven water gekomen. Die persoon heeft een meet-and-greet gewonnen."

Meer Caro Emerald op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/Caro-Emerald.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12