Thom Yorke fan van Aardvarck Thom Yorke fan van Aardvarck

Amsterdamse beatkluizenaar zoekt een manager

, Atze de Vrieze

Thom Yorke fan van Aardvarck

Amsterdamse beatkluizenaar zoekt een manager

Atze de Vrieze ,

“Ik heb geweldig nieuws”, zegt Mike Kivits alias Aardvarck. “Ik sta in de top tien met favoriete tracks van Thom Yorke!” Sterker nog: de Radiohead-frontman steekt zijn duim op voor twee tracks van de Nederlander: Leuk He en 3 Tot 1 Zonder Toaster.

Amsterdamse beatkluizenaar zoekt een manager

“Ik heb geweldig nieuws”, zegt Mike Kivits alias Aardvarck. “Ik sta in de top tien met favoriete tracks van Thom Yorke!” Sterker nog: de Radiohead-frontman steekt zijn duim op voor twee tracks van de Nederlander: Leuk He en 3 Tot 1 Zonder Toaster. De Amsterdamse producer bracht onlangs de EP Choice On 12 uit op Eat Concrete, een voorproefje op het nieuwe album Choice. “Ik heb heel lang geen internet gehad, maar sinds een week ben ik weer online. Ik was aan het surfen en kwam het berichtje tegen op de Radiohead-site.”

Aardvarck is behoorlijk opgewonden over het enthousiasme van de Britse muzikant. Hij is groot fan van Radiohead en maakte zelfs een speciale mixtape met zijn favorieten van de band. Meestal knipt hij zich een ongeluk, maar Radiohead-songs behandelt hij met respect. “Absoluut, Radiohead is mijn leven”, zegt hij. De deur staat nu open voor een Aardvarck-remix van een van de nieuwe Radiohead-nummers, zo lijkt het. “Ik sta overal voor open. Thom Yorke heeft mijn naam in elk geval in zijn hoofd, maar ik ben wel heel slecht om dat soort dingen te regelen. Ik weet echt niet hoe dat moet.”

Om dat te regelen overweegt Aardvarck voor het eerst in zijn carrière een manager aan te stellen. Die zou ook de creatieve stroom waarin de producer zich bevindt in banen moeten leiden. Na de release van het album Titi, dat tien jaar op de plank lag, is Aardvarck niet te stoppen. Zo verscheen onlangs de EP Bloom 5, een samenwerking met de Zwolse beatmaker Kubus. “Het album Choice ligt volgens mij nu in de winkel, of hoe dat tegenwoordig ook moge heten. De release is nogal slecht getimed voor de festivals, maar ik heb mooie gigs op het Exit Festival in Servië, in Londen, Barcelona en Hamburg. En ik ga met de partytrein naar Sziget.”

“Titi heeft me enorm veel inspiratie gegeven”, gaat hij verder. “Ik dacht: lul, hou die tracks niet vast, breng ze gewoon uit. Het hoeft niet per se af te zijn, liever deel ik het gewoon met mensen. En dus ben ik mijn computer in gedoken en heb ik de LP Choice gecompileerd. Vlak daarna crashte mijn computer, en heb ik nieuwe software aangeschaft. Ik zie het als een afsluiting van mijn Fruity Loops periode.“

De Choice On 12 EP staat nu op Spotify.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12