Moss wil vaart maken met nieuwe album Moss wil vaart maken met nieuwe album

Deze herfst op reprise, zomer 2011 studio in

, Fiona Fortuin

Moss wil vaart maken met nieuwe album

Deze herfst op reprise, zomer 2011 studio in

Fiona Fortuin ,

De in september vorig jaar gestartte clubtour van Moss krijgt een staartje: in de herfst gaat de band op reprise. In 2011 wil de band graag opnieuw naar het buitenland én alweer de studio in voor een nieuw album. Zanger Marien Dorleijn: "We willen niet te lang wachten. We zijn zo leker bezig, dat je op een golf terecht komt waarin liedjes schrijven even erg lekker gaat."

Deze herfst op reprise, zomer 2011 studio in

Aanstaande zaterdag sluit Moss de lange clubtour af in Paradiso. Na de release van het tweede album Never Be Scared/Don't Be A Hero dachten zanger Marien Dorleijn en zijn bandgenoten twee maanden door Nederland te kunnen touren. Maar tot hun verbazing werden daar vijf maanden aan vastgeplakt. Nu is bekend geworden dat ze in het najaar ook nog eens op reprise gaan langs de grote zalen. Volgend jaar verwacht de band opnieuw naar het buitenland te kunnen. Zo is het album kortgeleden uitgekomen in Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Marien: "De kans dat dit zou lukken, had ik al uit mijn hoofd gezet. Want kom op, ik ben inmiddels 32 jaar, ik speel al super lang in bandjes. Dan verwacht je zoiets niet meer. Naarmate je ouder wordt, ga je je ook meer aan dingen binden. Samen met mijn vriendin heb ik vorig jaar een huis gekocht, een ander bandlid heeft een kind. Toch gebeurt het nu. Misschien dat ik er daarom wel meer van geniet en deze tijd heel bewust probeer mee te maken. Gisteren op de fiets vanuit mijn werk dacht ik nog: ik voel me gezegend dat ik dit nog mag meemaken. Ik heb nu al zin in de derde plaat."

Moss is dan ook al bezig met nummers voor het nieuwe album. Volgend jaar zomer wil de band de studio in. "We willen niet te lang wachten. We zijn zo leker bezig, dat je op een golf terecht komt waarin liedjes schrijven even lekker gaat. We zijn erg enthousiast over de ideeen die we tot nu toe hebben. Toch ben ik ook dit keer weer erg zoekende. Liedjes schrijven blijft een gevecht. Na de opnames van Never Be Scared lag ik met hoge koorts op bed. Je geeft alles, je hele ziel en zaligheid. Maar dan nog blijken sommige liedjes waar je een goed gevoel bij hebt, uiteindelijk toch niet te werken."

Voor het afsluitende optreden in Paradiso vertelt Dorleijn speciale gasten te hebben uitgenodigd om mee te komen doen. Wie dat zijn, wil hij nog niet zeggen. Kaarten voor dit optreden op 5 juni zijn nog te koop. Verder staat Moss deze zomer op Lowlands, Oerol, Into The Great Wide Open, Zwarte Cross en meer festivals.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12