Koen Lebens jaar na overlijden Fokko Versloot terug op Awakenings Koen Lebens jaar na overlijden Fokko Versloot terug op Awakenings

Technoproducer weer gemotiveerd na moeilijke periode

, Eelco Couvreur

Koen Lebens jaar na overlijden Fokko Versloot terug op Awakenings

Technoproducer weer gemotiveerd na moeilijke periode

Eelco Couvreur ,

Een jaar na het overlijden van zijn studio- en draaipartner Fokko Versloot, keert technoproducer Koen Lebens terug op Awakenings. Na een moeilijke periode gaat Lebens zich weer fulltime met muziek bezig houden.

Technoproducer weer gemotiveerd na moeilijke periode

Kort na het Awakenings Festival van vorig jaar verloor technoproducer Koen Lebens zijn studio- en draaipartner Fokko Versloot. Na een heftig jaar, waarin de creativiteit stokte en zijn studie uiteindelijk de voorkeur kreeg, is Lebens vastberaden om zich weer volledig op de muziek te richten. “Ik ben er weer klaar voor.”

“Draaien op Awakenings is natuurlijk sowieso al heel speciaal,” aldus Lebens. “Maar het krijgt nog een extra lading door wat er vorig jaar is gebeurd. Het was een van onze laatste optredens en het voelde op dat moment echt als onze doorbraak.” Niet lang na hun set op Awakenings Festival, overleed Versloot na een ongeluk. “Ik had in eerste instantie de intentie om me alleen maar met muziek bezig te houden. Dat heb ik de eerste maanden na Fokko’s overlijden ook gedaan, maar op een gegeven moment ging het gewoon niet meer. Ik had wel wat dingen gemaakt maar vond niks goed genoeg. Daarna heb ik echt een terugslag gehad.”

Lebens besloot zich bij gebrek aan creativiteit te richten op zijn studie. “Daar heb ik me het afgelopen half jaar op gericht en ik ben onlangs afgestudeerd. Nu ik dat heb afgerond is de motivatie om muziek te gaan maken weer helemaal terug. Maar dat kwam ook door het telefoontje van Awakenings met de vraag of ik op het festival wilde komen draaien. Dat was in februari en het hele dj gebeuren interesseerde me op dat moment weinig. Dat belletje was de ommekeer. Ik ben Rocco (Veenboer, organisator Awakenings red.) en alle mensen daar dan ook ontzettend dankbaar voor deze nieuwe kans.”

De Leidenaar sprak vorig jaar de ambitie uit om de vele projecten waar hij en Versloot mee bezig waren, hoe dan ook af te maken. “Ik heb toevallig het materiaal vorige week weer heropend. Zowel de tracks Cougar Express als Westergas missen nog wat details, maar die ga ik zeker verder uitbouwen. Andere dingen die uit gaan komen zijn een remix die ik heb gedaan voor PRESETONE op Suruba en een iets commerciëlere track voor Way Out West op Armada Music. En nu ga ik verder met het selecteren van tracks voor zaterdag. Ik hoor net dat ik niet anderhalf, maar twee uur lang mag optreden. Op dat tijdstip zijn de meeste mensen nog niet helemaal wakker maar ik ga toch zorgen voor een fijne technovibe.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12