UDC begint nieuw techno-event in Rotterdam UDC begint nieuw techno-event in Rotterdam

Programma nog niet bekend: “We willen ons kruit drooghouden”

, Fiona Fortuin

UDC begint nieuw techno-event in Rotterdam

Programma nog niet bekend: “We willen ons kruit drooghouden”

Fiona Fortuin ,

UDC Events (bekend van Dance Valley) begint een nieuw techno-event, Concept. De eerste editie is in oktober dit jaar in Ahoy, waarna het jaarlijks terug zal keren. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. "We weten uit ervaring, door onze feesten met onder meer Carl Cox, dat het publiek kieskeurig is, maar dat hier zeker behoefte aan is.”

Programma nog niet bekend: “We willen ons kruit drooghouden”

Techno heeft bewezen dat het een blijvertje is, tussen alle dancestromingen houdt dit genre zijn rug recht. Toch zijn er nog maar weinig grootschalige techno-events, zeker buiten Amsterdam. Met deze gedachte is organisatie UDC Events (bekend van Dance Valley) een nieuw festival begonnen: Concept. In oktober dit jaar moet dit feest gaan plaatsvinden in Ahoy, waar ruimte is voor 12.000 man. De bedoeling is dat het evenement vanaf dan jaarlijks terugkeert.

“Concept bestaat al 10 jaar”, vertelt de persvoorlichter van UDC. “We willen het feest nieuw leven inblazen, maar dan op grotere schaal. Er is gekozen voor Ahoy, omdat we uit ervaring weten dat dat een goede stek is. Ook weten we uit ervaring, door onze feesten met onder meer Carl Cox, dat het publiek kieskeurig is, maar dat hier zeker behoefte aan is.”

Met dit nieuwe evenement hoopt UDC een aanvulling te kunnen zijn op Awakenings Festival in Spaarnwoude en I Love Techno in Gent, beide festivals die zich puur op techno richten. De organisatie wil echter nog geen namen bekend maken. “Hoewel de line-up zo goed als rond is, willen we nog iets van ons kruit drooghouden.” Het programma zal waarschijnlijk volgende week bekend worden gemaakt. Wel kan UDC vertellen dat er twee zalen zullen zijn; één met techhouse en minimal, de andere zal in het teken staan van oldschool en tribal techno.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12