Rockit Open Air zet charmeoffensief voort Rockit Open Air zet charmeoffensief voort

Festival hoopt op 13.000 bezoekers

, Atze de Vrieze

Rockit Open Air zet charmeoffensief voort

Festival hoopt op 13.000 bezoekers

Atze de Vrieze ,

Is er nog wat te doen dit weekend? Het is een haast overbodige vraag in deze tijden. Elk weekend kun je ergens terecht voor een groot dancefestival, dit weekend is dat Rockit Open Air. Locatie: de Maarsseveenseplassen, vlakbij Utrecht.

Festival hoopt op 13.000 bezoekers

Is er nog wat te doen dit weekend? Het is een haast overbodige vraag in deze tijden. Elk weekend kun je ergens terecht voor een groot dancefestival, dit weekend is dat Rockit Open Air. Locatie: de Maarsseveenseplassen, vlakbij Utrecht. Daar zullen dit weekend 7 podia met uiteenlopende stijlen staan, waaronder drie openlucht stages. Het is een van de mooiste terreinen van Nederland, vindt organisator Cliff De L’Isle van FCA zelf. “Het is er groen en ruim. Je kunt aan het strand hangen, maar ook dansen.”

Rockit hoopt dit jaar zo’n 13.000 bezoekers te mogen ontvangen. Het festival kan maximaal 15.000 bezoekers kwijt. Die waren er twee jaar geleden ook, maar toen ging er een en ander niet goed. Een flinke onweersbui teisterde het terrein, mensen stonden te lang in de rij voor de ingang en door een communicatiefout werden poncho’s niet uitgedeeld maar verkocht. Daarnaast ondervond FCA wat tegenwind van de tegenzittende economie. “Vorig jaar zijn we daarom begonnen met een charmeoffensief. Het was de leukste Rockit tot nu toe.”

FCA organiseert jaarlijks twee middelgrote festivals. Aan het begin van het festivalseizoen Free Your Mind in Arnhem, amper twee maanden later Rockit. De L’Isle organiseert beide festivals met hetzelfde team. “Nee, we zijn niet groot genoeg voor twee teams. Elk jaar na Free Your Mind ben ik overwerkt, maar dan ga ik gewoon door. Na Rockit doen we altijd nog een rondje festivals voor de lol, Lowlands, Welcome To The Future, dan het Engelse Bestival om af te sluiten.”

Op zijn eigen festival heeft De L’Isle verschillende stijlen dansmuziek. “Al doen we geen hardstyle en trance. Dit jaar hebben we voor het eerst een electrotent. We merken de laatste jaren dat de verschillende stijlen steeds meer naar elkaar toe groeien.” Grote trekkers zijn Dr. Lektroluv, Jeff Mills, Layo & Bushwacka! en Etienne de Crécy. Die laatste zou eigenlijk afsluiten op het hoofdpodium, maar dat ging om productionele redenen niet door. “Hij heeft een soort kubus bij zich, maar die zie je niet in het donker. Hij is naar een ander podium verplaatst. Zelf kijk ik vooral uit naar James Zabiela, die we al jaren proberen te halen, en Ilario Alicante, die ik tot nu toe overal misgelopen ben. Ik heb mezelf voorgenomen deze Rockit veel op het terrein te zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12