Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Moss, The Mad Trist, 2562

, Fiona Fortuin

Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Moss, The Mad Trist, 2562

Fiona Fortuin ,

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden.

Moss, The Mad Trist, 2562

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden. In de uitzending van dinsdag belde Eric Cortons invaller Annemieke Schollaardt met drie genomineerden.


Moss, genomineerd met Never Be Scared/Don't Be A Hero
Never Be Scared/Don’t Be A Hero is niet het eerste album van Moss, maar wel het beste van ze tot nu toe. De buzz rondom de band is na die jaren groot: als ze ergens live spelen, staat Twitter vol met mensen die geïmponeerd zijn door hun liedjes als I Apologize en The Comfort. Zanger Marien Dorleijn tegen Annemieke: “In de tussentijd hebben we ons veel meer ontwikkeld. Waar het vorige album meer vanuit mijn visie is geschreven, is Never Be Scared echt een bandplaat geworden.  We hebben losgelaten wat viel los te laten en wilden het voor onszelf interessant houden. Dat heeft ervoor gezorgd dat we nu de grootste plezier hebben in wat we doen.” Dorleijn over zijn nominatie: “Dit is echt heel tof.”

The Mad Trist, genomineerd met Pay The Piper
Dit is de band waar Eric Corton zich met liefde vurig voor inzet: The Mad Trist die met het debuut Pay The Piper een overweldigend stonerpop album maakte. De band uit Limburg heeft zelfs al een eigen clan: een kliekje fans dat haast bij alle festivals vooraan staan. Bassist Luc Hameleers over de nominatie van zijn band: “Wow, dit zag ik echt... wauw, te gek man, dat hadden we niet…Er zijn zoveel toffe platen uitgekomen. Wat een dolle boel. Ik ga nu eerst Arthur (zanger/gitarist, red) bellen.”

2562, genomineerd met Unbalance
Vorig jaar bracht Dave Huisman, die achter 2562 schuilgaat, zijn debuut Aerial uit op het Engelse label Tectonic van DJ Pinch. Dat album werd zo goed ontvangen dat enkele muzieksites in hun recensies zelfs de vergelijking met het hooggewaarde Burial's Untrue niet schuwden. Met de opvolger Unbalance gaat 2562 terug naar zijn begintijd, met veel gebruik van samples. Deze is dieper en donkerder, maar minstens zo fascinerend. De albumtitel is een verwijzing naar hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren, zo vertelde Huisman vlak voor de release van Unbalance: "Ik werk nog altijd drie dagen in de week als journalist. Mijn werk is een houvast, anders zou ik mezelf misschien teveel in de muziek verliezen. Maar ik ben ook fanatieker gaan produceren en heb ik meer aanvragen voor optredens over de hele wereld gekregen, waar je ook geen nee tegen zegt. Soms kwam er zoveel goeds op mijn pad, dat ik bijna geen lucht meer kreeg."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12