3VOOR12 Draait (week 29): Wavves, Mount Kimbie, Go Back To The Zoo 3VOOR12 Draait (week 29): Wavves, Mount Kimbie, Go Back To The Zoo

De favorieten van de redactie

, 3VOOR12 Redactie

3VOOR12 Draait (week 29): Wavves, Mount Kimbie, Go Back To The Zoo

De favorieten van de redactie

3VOOR12 Redactie ,

Subtiele dubstep, een gruizige evenknie van The Beach Boys, Hollandse Nieuwe, iets voor in een donkere kelder, een reis door de popgeschiedenis aan de hand van drugs en harige rock 'n rollers. 3VOOR12 Draait!

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Album van de Week
Wavves - King Of The Beach (V2)

3VOOR12 Single van de Week
Go Back To The Zoo - I''m The Night (See You Later) (Universal)

3FM Megahit
Jamaica - I Think I Like U2 (V2)
 
De top 10:

1. Wavves - King Of The Beach (album, V2)
"Gruizig en Hard, maar net zo melodieus en vrolijk als de Beach Boys" (Bart Snoeren)
"Gruizige distortion en pakkende popliedjes gingen zelden zo vanzelfsprekend hand in hand" (Atze de Vrieze)

2.
Mount Kimbie - Crooks & Lovers (Hotflush Recordings)
"Man o man, weer zo'n parel" (Fiona Fortuin)
"Subtiele mix van soul, hiphop en dubstep zónder spierballen" (Eelco Couvreur)

3. Drugslijst: songs about reefers, ganja, chronic & white horse (Spotify playlist)
"Een reis door de popgeschiedenis aan de hand van bijna 300 liedjes over drugs" (Atze de Vrieze)

4. Go Back To The Zoo - I'm The Night (See You Later)(Single) (Universal)
"1x keer horen en de rest van de dag is het nummer niet meer uit je hoofd te branden" (Bart Snoeren)

5. Deerhunter - Revival (single, 4AD)
"Uiterst ingenieus popliedje" (Erik Zwennes)

6. Pien Feith - I Have Done Nothing (van Hollandse Nieuwe 9)
"
Tranen in mijn ogen wanneer ik haar stem hoor" (Fiona Fortuin)

7. Marnie Stern - For Ash (single, Kill Rock Stars)
"Wat een beestachtige eerste single" (Erik Zwennes)

8. Monotonix live op de-Affaire 20-07-2010
"De harige rock 'n rollers van Monotonix speelden overal behalve op het podium" (Atze de Vrieze)

9. Menomena - Mines (Barsuk/V2)
"Zet Portland definitief op de kaart als de indiehoofdstad van het moment" (Bart Snoeren)

10. Piano Club - Andromedia (JauneOrange)
"Zou live ook wel eens heel goed kunnen werken" (Erik Zwennes)


De lijstjes:


ERIK ZWENNES DRAAIT

Deerhunter - Revival (single, 4AD)
Bradford Cox, de zanger van Deerhunter en solo bekend als Atlas Sound, is een van de muzikale genieën van deze tijd. Er komt een nieuw album van zijn band aan en ik kan niet wachten. Het eerste voorproefje is alweer zo'n uiterst ingenieus popliedje. Het zou mooi zijn als deze band nu ook in Nederland de grote popzalen geheel zou kunnen vullen. Ik sta in ieder geval vooraan.

Marnie Stern - For Ash (single, Kill Rock Stars)
Het magnum opus van Stern? In ieder geval een eerste aanzet daartoe. Wat een beestachtige eerste single is For Ash opgedragen aan haar overleden ex. Wie dacht dat Stern het enkel moest hebben van haar vernuftige gitaarspel, wordt compleet op het verkeerde been gezet. For Ash heeft meer weg van Battles dan van haar vorige platen. Wat. Een. Beest.

Piano Club - Andromedia (JauneOrange)
In mei van dit jaar kwam in België dit sterke album van Piano Club uit. Het trio uit Luik maakt electrorock en met de dood van bands als CSS hoopten we daar toch wel vanaf te zijn. Maar op Andromedia laten de Walen horen dat er toekomst is voor het genre. Deze donkere, 'drumdriven' New Wave variant blijkt spanning te behouden en zou live ook wel eens heel goed kunnen werken.


FIONA FORTUIN DRAAIT

Pien Feith - I Have Done Nothing (van Hollandse Nieuwe 9)
Vrienden steun je voor het leven. Maar het is niet alleen daarom dat
mijn lieve vriendin Pien Feith mijn volle support krijgt. Tranen in
mijn ogen wanneer ik haar stem hoor. Zo mooi. Ook zonder kennis van haar innerlijke schoonheid, kun je daar niet omheen.

Brandon Flowers - Crossfire
Wat leuk, ook Brandon Flowers staat in de 3VOOR12 Draait playlist van Atze de Vrieze. Alleen daarom draai ik het nummer van The Killers zanger ook hier. En dus niet omdat het een hit is, en dus niet omdat Brandon Flowers een standvastige bolleboos blijkt te zijn.

Mount Kimbie - Crooks & Lovers (Hotflush Recordings)
Paul Rose heeft met zijn Hot Flush Recordings allang bezig van belang te zijn voor de ontwikkeling van dubstep. Toch wil hij wederom het bewijs leveren. Man o man, weer zo'n parel. Ik krijg er een dikke kont van (of had ik die al?).


ATZE DE VRIEZE DRAAIT

Drugslijst: songs about reefers, ganja, chronic & white horse (Spotify playlist)
You can judge a book by its cover, you can judge a restaurant by its kaasplankje. En: you can judge a musician by his drugs. Het schrijft kennelijk toch heel anders met een naald in je arm dan met verdwaald poeder op je bovenlip. De raarste muziek vloeide voort uit LSD, de meest opwindende uit cocaïne, de meest hartverscheurende zonder twijfel uit heroïne. Een reis door de popgeschiedenis aan de hand van bijna 300 liedjes over drugs.

Wavves - King Of The Beach (album, V2)
Gruizige distortion en pakkende popliedjes gingen zelden zo vanzelfsprekend hand in hand als op het nieuwe album van Wavves. Het enfant terrible heeft zichzelf kennelijk net genoeg getemd. Het zal toch niet zo zijn dat Wavves ineens hits gaat scoren? Maandag op de Luisterpaal!

Monotonix live op de-Affaire 20-07-2010
Nooit gezien, deze drie Israëliërs, wel al veel over gehoord. Dinsdag op het charmante Nijmeegse festival de-Affaire kwam het er eindelijk van. De harige rock 'n rollers van Monotonix speelden overal behalve op het podium, doken in hun bescheiden boxer short tussen de mensen, maten zich de rode afdruk van een slipper aan op de bil en joegen de barmedewerkers de stuipen op het lijf door met drumstel en al op de bar te klimmen. Muzikaal was het natuurlijk een chaos, maar daar maalde niemand om.


EELCO COUVREUR DRAAIT

Mount Kimbie - Crooks & Lovers (Hot Flush Recordings/NEWS)
Subtiele mix van soul, hiphop en dubstep zónder spierballen. Een verademing na de aanhoudende ‘wie gebruikt de meeste subbassen?’ wedloop in dubstepland.

AS1 – Robot Sex Freak
“I want to touch your body,” boom, boom, boom. Simpeler kan niet, maar dit is hoe je echte electro maakt. Een vocodor, een dikke 808 en een paar fossiele synths. Fijn voor donkere kelders met stroboscopen en rookmachines.

Junip live @ De Affaire, Nijmegen 21-07-2010
José González met band op het leukste gratis festival van Nederland. Mooi intiem optreden op dito plek. Lees hier wat je gemist hebt.


BART SNOEREN DRAAIT

Go Back To The Zoo - I'm The Night (See You Later)(Single) (Universal)
Go Back To The Zoo werd ooit uitgeroepen tot onze Hollandse Nieuwe, 3VOOR12 Selecteert... en 3FM Serious Talent met Beam Me Up en scoorde daarna maar liefst 2 megahits met Electric en Hey DJ en dat allemaal nog voor dat er een plaat in de winkel lag. Uiteindelijk moet die plaat er natuurlijk wel komen en moet je als band ook zorgen dat je daar nog een paar top-singles op hebt staan. Voor Go Back To The Zoo een koud kunstje. Op 13 Augustus ligt debuutalbum Benny Blisto in de winkels en als voorproefje is daar nu alsvast hun 4e topsingle I'm The Night (See You Later). 1x keer horen en de rest van de dag is het nummer niet meer uit je hoofd te branden! Bij 3VOOR12 kun je I'm The Night (See You Later) alvast exclusief beluisteren.

Menomena - Mines (Barsuk/V2)
Er zijn weinig platen die ik zo vaak gedraaid heb als  Friend & Foe, het vorige album van Menomena. Nu is daar na 3 jaar eindelijk een opvolger. Mines is nog beter en coherenter dan Friend & Foe en zet Portland definitief op de kaart als de indiehoofdstad van het moment.

Wavves - King Of The Beach (BellaUnion/V2)

De Beach Boys schijnen volgend jaar een reunieoptreden te doen omdat ze 50 jaar bestaan. 50 jaar dat is een hele tijd. King Of The Beach klinkt alsof Wavves al veel langer meegaat. Alsof de Beach Boys terug zijn gegaan naar het stenentijdperk. Gruizig en Hard, maar net zo melodieus en vrolijk als de Beach Boys en met geweldig goede liedjes.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12