Zwart Licht zegt hiphop vaarwel Zwart Licht zegt hiphop vaarwel

2010 in het teken van derde bandlid Leeroy

, Erik Zwennes

Zwart Licht zegt hiphop vaarwel

2010 in het teken van derde bandlid Leeroy

Erik Zwennes ,

Zwart Licht brengt pas in 2011 een nieuw album uit. 2010 zal in het teken staan van het debuutalbum van derde lid Leeroy, getiteld Leeroy Draait Door. De originele leden mc Akwasi en producer Hayzee hebben de hiphop even vaarwel gezegd. “We zitten helemaal in de grime”, vertelt Akwasi.

2010 in het teken van derde bandlid Leeroy

Zwart Licht brengt pas in 2011 een nieuw album uit. 2010 zal in het teken staan van het debuutalbum van derde lid Leeroy, getiteld Leeroy Draait Door. De originele leden mc Akwasi en producer Hayzee hebben de hiphop even vaarwel gezegd. “We zitten helemaal in de grime”, vertelt Akwasi. “Toen we met ons debuutalbum bezig waren gooide Hayzee me dood met hiphopbeats, maar nu zijn we druk met grimetracks.” De mc verklapt dat er dit voorjaar nog wat naar buiten komt van deze grimetracks. De grime-tape zal Nu Juju heten.

Leeroy kwam bij Zwart Licht toen het debuutalbum Bliksemschicht al bijna af was. Hij is nooit meer weg gegaan en komt nu zelfs met een eigen album. Het is nog wel wachten tot dit najaar. Pas in 2011 verwacht Akwasi een volledig nieuw album van Zwart Licht. De mc woont op dit moment in Maastricht vlakbij zijn theateropleiding. “Toen we werden getekend begon ik net met de studie. Ik was meer bezig met lyrics dan met dramaturgie. Inmiddels zijn mijn cijfers weer wat omhoog, maar ik neig nog steeds veel meer naar muziek. Ik was bijna gestopt, maar probeer het vol te houden.”

Akwasi kijkt nog steeds op van wat 2009 hem bracht. “Ik zat helemaal in het begin met Nalden en Brian Elstak (twee creatieve masterminds, red.) een beetje te praten over hoe we het aan moesten pakken met de muziek. Een van hen tipte om maar gewoon een balletje op te gooien en te zien wat er terug kwam. Het ging als een Bliksemschicht en van iemand die vooral achter de schermen werkte, ben ik nu een performer. We hebben heel veel opgetreden en gaan in 2010 gewoon door. Muzikaal op een iets andere weg, maar volgens mij moet je je als artiest ook blijven ontwikkelen.”

Dit weekend reist Akwasi van Maastricht naar Groningen. Met Zwart Licht staat hij op Noorderslag. “Iedereen gaat mee. In korte tijd zijn we een beweging geworden. Skinto, D. Lipps en NoizBoiz, samen zijn we Nebulon.” Voor Skinto wil Akwasi nog wel even extra waarschuwen. “Hij wordt een artiest met een jaloersmakend aantal hits. Hij is nu met dj Promo bezig, volgens mij wordt dat echt gevaarlijk.”

Zwart Licht speelt zaterdag 16 januari om 22.00 uur in de Noorderslag-Kelder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12