Ziggi wil zaadjes planten in Azië en Amerika Ziggi wil zaadjes planten in Azië en Amerika

Reggae-artiest naar India, nieuwe ep in maart

, Ingmar Griffioen

Ziggi wil zaadjes planten in Azië en Amerika

Reggae-artiest naar India, nieuwe ep in maart

Ingmar Griffioen ,

Ziggi verblijft in Suriname, maar zijn tourmanager Kim Refos bevestigt dat hij op 5 februari in India optreedt. De reggae-artiest uit St. Eustatius wil verder in maart een ep uitbrengen en dan meer werk maken van de verovering van Azië en Amerika. "We zijn ook bezig met twaalf US-dates", bevestigt Refos.

Reggae-artiest naar India, nieuwe ep in maart

Na metalband Textures gaat nu ook Ziggi naar India. De man zelf verblijft in Suriname, maar zijn tourmanager Kim Refos bevestigt dat hij op 5 februari in India optreedt. De reggae-artiest uit St. Eustatius wil verder in maart een ep uitbrengen en dan meer werk maken van de verovering van Azië en Amerika. "We zijn ook bezig met twaalf US-dates", bevestigt Refos.

Ziggi's tourmanager hoorde onlangs van de Indiase interesse. "Het was voor ons ook een grote verrassing. We dachten pas na de ep-release in maart die kant op te gaan, toen onze boeker met de vraag kwam of we in februari al konden komen. Ziggi heeft toch al behoorlijk voet aan de grond in Azië. Hij komt ook op een mixtape van een van de belangrijkste soundsystems van Japan. Voor dit jaar willen we zaadjes planten in Azië en Amerika, of in ieder geval iets constructiefs opbouwen."

Er wordt gewerkt aan een tour met voorlopig twaalf Amerikaanse data, maar die zijn nog niet bevestigd. "En hij sluit 7 maart met Maxi Priest de Heineken Regatta in St. Maarten af." Een feestje, want het Caribisch gebied daar gebeurt het voor de op St. Eustatius geboren Ricardo Blijden a.k.a. Ziggi. Refos lacht: "Ja, dat is echt de kers op de taart. Maar hij doet het sowieso goed op de festivals, niet alleen de reggae-festivals. Zon, zee en biertjes; iedereen vindt reggae wel cool."

Momenteel werkt Ziggi hard aan nieuw werk, begin maart moet een ep uitkomen. "Ziggi heeft veel nieuwe nummers. Het is nog te vroeg voor een nieuw album, maar we gaan toch opnemen. We willen gewoon vast wat uitbrengen." Er wordt nog overlegd of de ep 2 april in de Melkweg kan worden gepresenteerd. "Dat zou wel een goede optie zijn, want verder hebben we aan Nederlandse gigs alleen een festival in Harlingen staan."

Refos is nu ook druk met het op poten zetten van een grote Europese tour voor het eind van dit jaar. "Het is niet zo dat we denken: Europa hebben we al gehad. Zeker niet. Europa blijft de main focus. Vooral Frankrijk, want daar is Ziggi echt erg groot. Als we niet uitkijken, zit hij het hele jaar daar." Frankrijk en Duitsland zijn de belangrijkste markten voor reggae volgens de tourmanager. "In Parijs heb je de Zenith voor 8000 man, reggae vult dat gemakkelijk. Maar zover zijn wij nog niet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12