Room Eleven stopt, Janne Schra solo verder Room Eleven stopt, Janne Schra solo verder

Zangeres mikt voor debuut op eind 2010

, Ingmar Griffioen

Room Eleven stopt, Janne Schra solo verder

Zangeres mikt voor debuut op eind 2010

Ingmar Griffioen ,

Room Eleven, vorig jaar nog op EuroSonic en winnaar van een Zilveren Harp, is uit elkaar. Zangeres kaat Janne Schra op haar website weten dat het na vijf jaar samen over de wereld touren over is. Ze gaat solo en hoopt eind dit jaar haar eerste solo-album af te leveren. "We voelden dat ons werk samen klaar was en ik wist dat het tijd was om met nieuwe partners te schrijven en op te treden."

Zangeres mikt voor debuut op eind 2010

Vorig jaar ontving Room Eleven nog een Zilveren Harp. Die aanmoedigingsprijs heeft niet echt geholpen, want sindsdien hebben we weinig van de band vernomen en nu laat zangeres Janne Schra op haar website weten, dat het na vijf jaar samen over de wereld touren over is. Ze gaat solo en hoopt eind dit jaar haar eerste solo-album af te leveren. "We voelden dat ons werk samen klaar was en ik wist dat het tijd was om weer te gaan leren en ontdekken door met nieuwe partners te schrijven en op te treden."

Room Eleven ontstond aan het Utrechtse conservatorium, waar Schra gitarist en componist Arriën Molema ontmoette. De groep leverde twee prijswinnende albums af. Debuutalbum Six White Russians & A Pink Pussycat is inmiddels platina en ook verschenen in België, Duitsland en Japan, waar in een jaar tijd al ruim 12.000 exemplaren verkocht werden. Room Eleven stond op North Sea Jazz en zo'n beetje alle grote Nederlandse festivals, 3VOOR12 maakte opnames van hun shows op Noorderslag 2008 en EuroSonic 2009. Ook stond de jazzpop-groep tweemaal in Club 3VOOR12: op 14-03-2007 en nogmaals op 03-04-2008.

In 2009 kwam Janne Schra verder nog vooral in het nieuws door samenwerkingen met Maurits Westerik (Gem) en met Torre Florim van De Staat. Schra schrijft op haar website dat ze de laatste maanden aan nieuwe songs werkt. Ze is nu bezig haar nieuwste songs te testen met de hulp van bassist Lucas Dols en toetsenist Tony Roe (beiden uit Room Eleven), Stef van Es (gitarist van Floris en Rose) en drummer Satindra Kalpoe, die onder meer met Anouk, Boris, Relax werkte.

Update (18-01, 19:18):
Janne Schra geeft meer tekst en uitleg op haar eigen website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12