Lex van Rossen Award naar Brit Graham Smith Lex van Rossen Award naar Brit Graham Smith

"Coherent met veel gevoel, gepassioneerd, technisch en intiem"

, Erik Zwennes

Lex van Rossen Award naar Brit Graham Smith

"Coherent met veel gevoel, gepassioneerd, technisch en intiem"

Erik Zwennes ,

De Lex van Rossen Award is op Eurosonic 2010 uitgereikt aan de Brit Graham Smith. Uit meer dan honderd inzendingen is Smith gekozen vanwege zijn 'Coherente beelden. Met veel gevoel, gepassioneerd, technisch en intiem'.

"Coherent met veel gevoel, gepassioneerd, technisch en intiem"

De Lex van Rossen Award is op Eurosonic 2010 uitgereikt aan de Brit Graham Smith. Uit meer dan honderd inzendingen is Smith gekozen vanwege zijn '"Coherente beelden. Met veel gevoel, gepassioneerd, technisch en intiem; Smith is een echte allrounder.' De Noord-Ier kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij liet weten zeer trots te zijn op zijn eerste fotografieprijs.

Genomineerd waren Ami Barwell, Graham Smith, Janos Kummer, Jens van der Velde, Joachim Zimmermann, Kim Badawi, Laurence Tarquin von Thomas, Nick Helderman, Titia Hahne, Vrederick.

De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een talentvolle Europese muziekfotograaf jonger dan 35 jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500, een publicatie in het GUP magazine en OOR. De award is vernoemd naar de op 24 februari 2007 op 57-jarige leeftijd overleden Nederlandse muziekfotograaf Lex van Rossen, die werkte voor NRC Handelsblad, OOR en Haarlems Dagblad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12