In Memoriam Arjen Grolleman In Memoriam Arjen Grolleman

"Onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten"

, Gerard Walhof

In Memoriam Arjen Grolleman

"Onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten"

Gerard Walhof ,

Presentator en manager Arjen Grolleman (37) van Kink FM is vandaag plotseling overleden. Dat heeft de radiozender vandaag bekend gemaakt. "Arjen was een onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten"

"Onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten"

Presentator en manager Arjen Grolleman (37) van Kink FM is vandaag plotseling overleden. Dat heeft de radiozender vandaag bekend gemaakt. 

Arjen Grolleman was volledig vergroeid met Kink FM, maar misschien nog wel meer met de experimentele popmuziek, kunst, film en literatuur die hij elke zondagavond samen met Bob Rusche presenteerde op de zender in het programma X-Rated. "Het ideale radiostation is een combinatie van de vorm en toon van Veronica en de muziek van de VPRO op 3FM", zo schetste hij ooit wat hij voor ogen had met Kink FM.

Het lukte hem om dat ideaal te realiseren in de hoop dat Kink FM ooit in de ether zou zijn te beluisteren. De klap kwam dan ook hard aan toen bij de veiling door de overheid van etherfrequenties in 2003 de directie van Veronica op het nippertje besloot niet mee te bieden en Kink FM veroordeeld bleef tot beluistering via kabel en internet. Grolleman had zijn hoop gezet op de volgende veiling in 2011.

In muziek, kunst, film en literatuur was hij vooral gefascineerd door het experiment en de donkere, vaak romantische kant ervan. Door de jaren heen bleef hij artiesten trouw die begonnen in de jaren tachtig als Coil, Current 93 en Laibach, maar bracht ook consequent hun huidige erfgenamen. Hij was een onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten en er bij voorkeur ver overheen gingen. Dat pleit droeg hij niet alleen uit op Kink FM, maar overal waar dat maar mogelijk was, ook op de Concertzender, als dj en via sociale media. Arjen Grolleman werd slechts 37 jaar.

In 2003 was Arjen Grolleman een uur lang te gast in het programma Ziel en Zaligheid. Luister naar Grolleman in gesprek met Leonieke Daalder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12