The Madd vindt nieuwe, nog bijnaamloze bassist

Vanaf maart wordt draad opgepakt met Marcel Groenewegen

Fiona Fortuin ,

Twee weken geleden vertrok bassist Richard Bouguet uit The Madd. Een vervanger is gevonden in Marcel Groenewegen. Vanaf maart wil de band de draad weer oppakken. De nieuwe bassist mist alleen nog een bijnaam. Zanger Dave von Raven: “Dat is wel even een ding. We hebben er nog geen bedacht, maar er is wel over nagedacht.”

Vanaf maart wordt draad opgepakt met Marcel Groenewegen

Vrijwel direct na het vertrek van bassist Richard Bouguet is The Madd op zoek gegaan naar een vervanger. De eerste die is benaderd door de Rotterdamse beatpopband, ging op het aanbod in. Een opvolger is gevonden in Tilburger Marcel Groenewegen.
Drummer Marty Graveyard bracht Groenewegen als optie in de groep. Hij kent de Tilburger nog van een auditie voor de band One In A Million zo’n vier jaar geleden, waar Groenewegen in zat. “Dat hij zo veel jaren later meteen aan mij denkt, vind ik wel bijzonder”, zegt Groenewegen.

Toch heeft hij even getwijfeld of hij wel op het verzoek in moest gaan. “The Madd is een leuke band met een enorme staat van dienst. Maar ik woon in Tilburg en ik zit nog in een andere band, The Responders. Maar na een avond lang nadenken, besloot ik toch één keer met ze samen te spelen in de oefenruimte. Het klikte enorm, dat heeft me over de streep getrokken.” Omdat Groenewegen nu ook in The Madd speelt, is de toekomst van The Responders onzeker.

Alle bandleden dragen op het podium een bijnaam. Voor Groenewegen is deze vooralsnog niet gevonden. Zanger Dave von Raven: “Dat is wel even een ding. We hebben er nog geen bedacht, maar wel over nagedacht.”

Door het onverwachte vertrek van de oude bassist heeft de band de optredens in februari af moeten zeggen, maar vanaf maart wordt er weer gespeeld. Van Raven: “We gaan hard repeteren, er worden nieuwe foto’s gemaakt en dan pakken we de draad weer op. Als laatste wil ik daar aan toevoegen: we hebben er zin in.”