Sessie: Mintzkov in De Brakke Grond

Vlaams talent in theaterzaaltje

Tomas Delsing ,

Mintzkov, voorheen Mintzkov Luna geheten, heeft geen haast. Toch is er nu, na lang wachten, het nieuwe Rising Sun, Setting Sun, de opvolger van hun in 2007 uitgekomen 360˚. Op de persdag is ook tijd voor een 3VOOR12 (Behind) Closed Doors.

Vlaams talent in theaterzaaltje

Mintzkov, voorheen Mintzkov Luna geheten, heeft geen haast. Ze vinden het prima om door het doolhof dat theater De Brakke Grond is te sjokken, doen er ruim drie jaar over om een plaat te maken en gaan in de tussentijd lekker touren. Maar na lang wachten is er dan toch het nieuwe Rising Sun, Setting Sun, de opvolger van hun in 2007 uitgekomen 360˚.

En een nieuwe plaat brengt, onvermijdelijk, drukte met zich mee. Dus: in de week van de treinbotsing in Belgie extra vroeg op om op tijd in Amsterdam te zijn, veel journalisten te woord staan en - gelukkig - tijd maken om voor 3VOOR12 een sessie op te nemen.

In een achterzaaltje wordt de benodigde rust gevonden om twee nieuwe nummers te spelen. Bekijk hieronder het resultaat, of kijk hier voor de fullscreen versie.