Roosbeef het theater in met het mooiste glitterdoek ooit

Zangeres speelt nieuwe nummers in maart, april en mei

Atze de Vrieze ,

De clubs en de festivals heeft Roosbeef afgelopen jaar allemaal bezocht, de komende drie maanden gaat ze de Nederlandse theaters af. Begin maart gaat de theatertour van start, in de laatste week van de maand wordt het officiële startsein gegeven met drie avonden op rij in de Kleine Komedie in Amsterdam. "We willen gebruik maken van de kracht van het theater."

Zangeres speelt nieuwe nummers in maart, april en mei

De clubs en de festivals heeft Roosbeef afgelopen jaar allemaal bezocht, de komende drie maanden gaat ze de Nederlandse theaters af. Begin maart gaat de theatertour van start. In de laatste week van de maand wordt het officiële startsein gegeven met drie avonden op rij in de Kleine Komedie in Amsterdam. “Het is een enorme eer om daar drie dagen te mogen staan”, zegt Roos Rebergen. “We willen gebruik maken van de kracht van het theater. Het is er stil en je kunt veel met licht werken. Het gaat er heel mooi uit zien. We hebben een glitterdoek van 14 meter. Zo’n mooi glitterdoek heb ik nog nooit gezien.”

De gewone bas wordt ingeruild voor een contrabas en de piano voor een vleugel, maar Roosbeef zal wel gewoon met haar eigen band spelen. De theatershow moet volgens Rebergen meer zijn dan simpelweg een akoestische set. “We zullen sommige nummers anders spelen. Andere nummers zijn van nature erg geschikt voor het theater, en we zullen ook nieuwe liedjes spelen. Ik ben aan het schrijven voor de nieuwe plaat. Een aantal nummers is harder en sneller dan het eerste album. In of na de zomer wil ik graag beginnen met opnemen.”

Dat zal wederom gebeuren onder leiding van ex-Zita Swooner Tom Pintens. De Belg produceerde ook Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten. “Het klikt goed met Tom. Qua smaak, qua mens. Hij is heel duidelijk in wat hij wel en niet mooi vindt, en dat heb ik graag. Vorige week ben ik langs geweest om voor het eerst dingen te laten horen en een biertje te drinken. De plaat zal wel anders worden, maar hoe durf ik nog niet te zeggen. Ik ben in elk geval wat ouder geworden, en als band hebben wij nu een beter idee van wat we willen.”

Verder staan de komende tijd geen zijprojecten op het programma. De afgelopen maanden stonden onder meer in het teken van De Speeldoos, een project met zanger  Torre Florim van De Staat. De EP met liedteksten van verstandelijk gehandicapten werd zeer lovend ontvangen. Toch speelde het duo niet vaak samen. “Dat was een bewuste keuze”, zegt Rebergen. “We hadden per slot van rekening maar zes liedjes, en we waren allebei druk met onze eigen dingen. Misschien gaan we de komende zomer wel een paar optredens doen, wellicht op Oerol. Maar de komende tijd ben ik vooral met Roosbeef bezig.”