Rapper Hef kiest tussen Top Notch en Noah’s Ark

“Je hoeft je billen niet meer te verkopen om op TMF te komen”

Erik Zwennes ,

Hef’s track Get Money staat op de derde Hollandse Nieuwe compilatie, zijn album Hefvermogen is te koop, shows staan gepland: tijd voor een introductie van mc Hef aka Jules Hefner aka Hef Bundy.

“Je hoeft je billen niet meer te verkopen om op TMF te komen”

Hef’s track Get Money staat op de derde Hollandse Nieuwe compilatie, zijn album Hefvermogen is te koop, shows staan gepland, tijd voor een introductie van mc Hef aka Jules Hefner aka Hef Bundy.

Hef (22) is anno nu de ambassadeur van de Rotterdamse wijk Hoogvliet. Hij heeft de naam groot laten tatoeëren en is er dagelijks te vinden met of zonder huurbak. Toch woonde hij tot voor kort een periode in Amsterdam. In de nieuwe wijk IJburg was hij de buurman van Willie Wartaal en Turk. Samen met Turk vormt Hef de formatie Bangbros. Voor de zomer moet er nog een nieuw mixtape van ze uitkomen. “In de tussentijd dropt het album van Turk en gaan we samen toeren.” In de maanden april en mei staan al veertien shows geboekt, zo vertelt Hef.

Hef is nu zo’n vier jaar bezig met hiphop. Zijn grote broer Ado’Nis was zijn leraar. “Hij besloot in het Engels te rappen en vond dat ik het Nederlandse ding over moest nemen. Hij leerde me flow, timing, de kracht van teksten en volgde me totdat ik een eigen stijl begon te ontwikkelen.

Tot voor kort vormde Hef met Ado’Nis, het jongere broertje Crooks en beatmaker Perry Mystique de basis van label Streetknowledge. Inmiddels zijn Crooks en Hef weg, zonder ruzie, maar met verschillende ambities. Hef beslist een dezer weken of hij tekent bij Top Notch van Kees de Koning of Noah’s Ark van Vincent Patty (Jiggy Djé). “Beiden willen Hefvermogen opnieuw uitbrengen. Er komt een nieuwe tracklist, bonustracks, een nieuwe cover een bijpassende shirts. Nu is Hefvermogen te koop bij kledingzaak Woei in Rotterdam.”

Hef is ondertussen zonder grote releases bij gerenommeerde labels een populaire undergroundartiest geworden. Hij heeft inmiddels ruim 4000 followers op Twitter en enkele miljoenen views op Youtube (wanneer je de aantallen van zijn video’s bij elkaar optelt). De mc schuwt populariteit niet en denkt ook zeker nog eens op TMF te zien te zijn. “Je hoeft je billen niet meer te verkopen om op TMF te komen, gewoon mooie dingen maken.”

Ondertussen is Hef vrolijk een eigen label begonnen. Zijn broertje Crooks is de eerste signing, de tweede is zijn backup Killah. “We hadden vandaag de eerste meeting. We hebben op tafel gelegd wat we van elkaar verwachten. Dit jaar zullen de eerste releases zeker verschijnen.”